Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Platini ima plan

UEFA već pomalo očajna: Pobjednik Europa lige u Ligu prvaka?

Europska nogometna organizacije (UEFA) i dalje traži način kako bi učinila "sporedno" klupsko natjecanje, Europa ligu, zanimljivijim, pogotovo velikim europskim klubovima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznato je da velika imena europskog nogometa, ukoliko se nađu u ždrijebu Europa lige, koriste to natjecanje za guranje svojih mladih igrača u "vatru", te istovremeno odmaranje svojih glavnih zvijezda. To su prošle sezone, nakon ispadanja iz Lige prvaka u skupini, napravila oba Manchestera (United i City), te su se odmah oprostila i od tog natjecanja, te se okrenula domaćem prvenstvu.

>> Mikel rekao ono što sve zvijezde misle: UEFA-i se to neće svidjeti

Kako bi to izbjegla UEFA će za buduća izdanja Europa lige vjerojatno uvesti "wild card" za Ligu prvaka iduće sezone. Naime, momčad koja osvoji Europa ligu, imat će direktan plasman u Ligu prvaka dogodine.

''Liga prvaka je financijski isplativija klubovima od Europa lige, stoga moramo pronaći način da zainteresiramo momčadi da s najjačim sastavima igraju i u Europa ligi. Ulaznica za Ligu prvaka je jedna od mogućnosti'', rekao je šef UEFA-e Michel Platini.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider