Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četvrtak za luzere

Mikel rekao ono što sve zvijezde misle: UEFA-i se to neće svidjeti

Zvijezda Chelseaja John Obi Mikel jasno je poručio što misli o natjecanju zvanom Europa liga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska liga ili Europa liga natjecanje koje je živi u debeloj sjeni Lige prvaka. U drugoj ligi Starog kontinenta najveći klubovi gotovo da i ne žele igrati. Imperativ najvećih nije osvajanje tog natjecanja čak i kad se 'po kazni' natječu u toj drugoj ligi.

Ona ostaje kao utjeha onima koji nisu uspjeli izdići se u vremenima modernog nogometa kojeg diktira novac, novac i samo novac.

Chelsea je u svibnju prošle godine osvojio svoju prvu Ligu prvaka, a ove je sezone postao prvi branitelj naslova koji je ispao već u grupnoj fazi natjecanja. Ta činjenica ne ide na čast londonskom klubu koji ipak sezonu može popraviti osvajanjem Europske lige što bi lijepo izgledalo u klupskom 'CV-u'.

No nekim igračima Bluesa to i ne predstavlja neki motiv. John Obi Mikel nije ljubitelj tog natjecanja.

''Ovdje sam sedam godina i uvijek smo igrali Ligu prvaka. Nisam nikad igrao utakmice četvrtkom navečer i ne mogu se na to naviknuti, mrzim to. Ne želim podcijeniti Europsku ligu, ali nije to ni blizu Lige prvaka. Kad čovjek čuje himnu Lige prvaka, sav se naježi. A za Europsku ligu uopće ne znam postoji li njezina službena melodija.''

Razmišljaju ovako mnogi, a čelnicima UEFA-e se diže kosa na glavi. Oni žele da se ugled ovog natjecanja digne na viši nivo. Naravno, ne žele dodatno otvoriti prepunu UEFA-inu vreću s novcem. Ovako Europska liga ostaje 'ona večer četvrtkom navečer koju većinom prate kladioničari'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider