Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
10 ludih dana

Tri utakmice istine za Barcelonu: Hoće li im presuditi Hrvat?

Barcelona je u igri za naslov na sva tri fronta, no sve je manje onih koji vjeruju u trofeje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podatak da je na utakmici polufinala Kupa kralja na Camp Nouu Barcelonu i Real Sociedad gledalo svega 38.500 navijača, neugodno je iznenadilo nogometni svijet. Istina, ova brojka nije mala, ali je za jednu Barcelonu. Možda se na ovakvim utakmicama ne očekuju svih 100 tisuća popunjenih stolica, ali sigurno je gledatelja bilo duplo manje nego što se očekivalo.

Fotografija iz Barcelone zaprepastila nogometni svijet

Ludost ili istina? 'Messi je izgubio strast za nogometom, bliži se kraju'

Nekako je ta fotografija stigla kao 'zakucavanje' onima koji smatraju kako bi Barcelona ove godine mogla ostati bez svih trofeja. Teške bitke su pred momčadi Tita Martina koji ove sezone nije imao sreće s ozljedama (Messi, Neymar, Jordi Alba), ali i s igrom, prvenstveno u obrani.

Davno su krenule priče o njegovom odlasku na kraju sezone. Možda nije očekivao toliki pritisak, no u Kataloniji su svi navikli da se igra lijepo, puni mreža protivnika i vodi na ljestvici s dovoljnom razlikom pred pratiteljima iz Madrida.

Tri gostovanja istine

Barcelona je u igri za naslov na svim frontovima, no već su sljedeći susreti u tamošnjim medijima proglašeni 'utakmicama istine'. U deset dana odigrat će tri utakmice koje bi mogle odlučiti o mnogočemu.

Prvo u nedjelju putuju u Sevillu na noge ekipi koju predvodi igrač mjesec u Primeri – Ivan Rakitić. Sjajni hrvatski veznjak igra sezonu života i mnogi su ga španjolski mediji gurnuli prema većim klubovima, čak i Barceloni. Ukoliko Sevilla otme koji bod Barci, bit će to novi veliki udarac obrani naslova prvaka.

Sljedeću srijedu Barcelona putuje u Baskiju na uzvrat kod Real Sociedada. Momčad iz San Sebastiana željna je osvete jer pobjeda Barce (2:0) bila je plod sreće i Baski su trebali izvući puno bolji rezultat s Camp Noua.

Borbu na trećem frontu Barcelona nastavlja 18. veljače i to na jednom od najneugodnijih stadiona svijeta – Etihadu. Ubojiti napad Manchester Cityja prijeti Barcinim ambicijama u Ligi prvaka, a Tito Martino će do te utakmice, ako ne već i ranije, morati nešto učiniti s obranom.

Veljača će za Barcelonu biti veliki ispit. Može li ovosezonska momčad odgovoriti na sve što im slijedi…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider