Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li moguće?

Bomba iz Španjolske: 'Barcelona na ljeto želi Rakitića'

Mediji u Sevilli i Barceloni pišu o mogućem senzacionalnom transferu Ivana Rakitića u Barcelonu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pisanje lista Viva Sevilla pozivaju se ugledni Mundo Deportivo, Gazzetta dello Sport i ostali svjetski mediji koji prenose vijest. Navodno su iz Barcelone već kontaktirali Rakitićevog agenta kako bi ispitali teren, a službeni bi razgovori oko mogućeg transfera trebali uslijediti na ljeto, po završetku sezone.

Ivan Rakitić je trenutačno jedan od najprominentnijih nogometaša Primere, hrvatski veznjak u velikoj je formi, igra sezonu karijere i stoga ne čudi što je na radaru nekolicine velikih europskih klubova. Rakitić pregovora s čelnicima Seville oko produženja ugovora, no čini se da bi u ljetnom prijelaznom roku ipak mogao napustiti Sanchez Pizjuan.

Barcelona je poprilično zagrizla i navodno je spremna izdvojiti četrdesetak milijuna eura za kompletnu operaciju, u koju su uključeni odšteta i plaća igrača u četverogodišnjem razdoblju.

Odštetna klauzula iznosi 25 milijuna eura, ali Sevilla se nada da će postići dogovor s Rakitićem oko produženja ugovora. Radi se o taktičkom manevru andaluzijskog kluba s ciljem da si osigura jače karte u pregovorima sa zainteresiranim klubovima.

Naime, čelnici Seville nadaju se da će Rakitićeva cijena narasti nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, jer očekuju da će biti jedan od glavnih hrvatskih igrača na SP-u.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider