Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stopostotni Spursi

Težak poraz kijevskog Dinama, PAOK golčinom do europskog proljeća!

Nogometaši Tottenhama vratili su se na pobjednički kolosijek u Europa ligi nakon ponižavajućeg 6-0 poraza od Manchester Cityja u Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 5. kola skupine K slavila je momčad Andrea Villas-Boasa na gostovanju kod Tromsøa s 2-0 autogolom Adnana Čauševića i golom Mousse Dembelea. Tottenham je već od ranije osigurao prvo mjesto u skupini, isto kao i Anži drugo.

Sebični Benko upropastio zicer i pobjedu, Vargić spasio bod Rijeci!

U skupini J dalje u 1/16 finala idu Trabzonspor koji je kod kuće savladao Apollon 4-2, te Lazio koji je izvojevao 2-0 gostujuću pobjedu u Varšavi protiv Legije. Apsolutni junak Trabzonspora bio je Olcan Adin, strijelac hat-tricka, dok su za Lazio golove postigli Brayan Perea i Felipe Anderson. Ivica Vrdoljak odigrao je svih 90 minuta za Legiju koja je u pet dosadašnjih kola propustila osvojiti ijedan bod.

U skupini L istovjetne su pobjede 2-0 ostvarili PAOK, u gostima kod Šahter Karagandija, i AZ Alkmaar, kod kuće protiv Maccabi Haife. I Alkmaar i PAOK su osigurali prolaz dalje uoči posljednjeg kola.

U skupini H Sevilla je iznenađujuće kod kuće odigrala tek 1-1 protiv Estorila iako je vodila već od 7. minute i gola Kevina Gameira. U posljednjoj je minuti susreta Estorilu bod donio Miguel Ruben Fernandes, a Ivan Rakitić odigrao je 90 minuta za seviljski sastav. U drugoj utakmici skupine Liberec Renata Kelića je kod kuće poražen 2-1 od Freiburga, a hrvatski je nogometaš odigrao svih 90 minuta.

Dinamo Kijev poražen je u gostima kod Genka 3-1 u sklopu skupine G i tako će o prolazu dalje odlučivati u posljednjem kolu. Niti Domagoj Vida niti Ognjen Vukojević nisu zaigrali za kijevski sastav.

Do premijerne je pobjede u natjecanju došao Kuban Krasnodar u skupini A koji je na domaćem travnjaku savladao švicarski St. Gallen 2-0 uz dva gola Lorenza Melgareja. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider