Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kuha se pred 'el clasico'

Teške optužbe na račun predsjednika Reala: 'Zavjera protiv Barcelone!'

Jose María García, veteran španjolskog radijskog novinarstva, ne posustaje s teškim optužbama na račun predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najnovijem istupu u španjolskim medijima Garcia je ponovno optužio Pereza da stoji iza zavjere protiv Barcelone u poznatom „slučaju doping“. Garcia tvrdi da je upravo Perez proslijedio Cadeni Cope lažnu informaciju o dopingiranju Barceloninih igrača. Barcelona je tužila poznatu španjolsku radijsku postaju koja je na kraju morala platiti kaznu od 200.000 eura zbog širenja lažnih informacija. Novinar koji je došao do te informacije, koja se pokazala dezinformacijom, nije želio otkriti izvor, a Garcia tvrdi kako je saznao da je to bio trenutačni predsjednik Reala.

Moguća četiri 'el clasica' u manje od mjesec dana: Real i Ronaldo favoriti!

Garcia već tjednima nastupa u španjolskim medijima i otvoreno optužuje Pereza, ali na Santiago Bernabeuu još uvijek šute, iako su neki mediji objavili kako Perez priprema tužbu.
„Samo neka izvoli, jedva čekam da me tuži“, poručuje Garcia i ponavlja:
„Stojim iza svake izgovorene riječi. Uopće nisam zabrinut. Ako me tuži, na sudu ću sve objasniti. Mogu reći da sam prema Perezu do sada bio poprilično velikodušan, s obzirom na to što sve znam o njemu. Ne mogu vam sve otkriti, neke stvari moram ostaviti za sud“, kazao je Garcia koji je u nedavnom intervjuu za Radio Marcu kazao kako je Real bacao benzin na 'slučaj Neymar' ne bi li još više razbuktao požar oko te afere i tako naškodio Barceloni.

Ponovno se dotakao i jedne od najkontroverznijih tema u novije doba Real Madrida, sumnjive prenamjene zemljišta bivšeg Realovog sportskog centra u građevinsku zonu i prodaje istog za stotine milijuna eura, s kojima je „kraljevski klub“ u prvom predsjedničkom mandatu Florentina Pereza vratio lavovski dio dugova. Na bivšim Realovim terenima izgrađeni su najveći neboderi u Madridu. U cijelu priču upleteni su najviši madridski politički dužnosnici, a slučaj istražuje Europska komisija.

„To je najveći skandal u povijesti španjolske Narodne stranke“, grmi Garcia.

Predsjednik Reala nedavno je demantirao sve optužbe tvrdeći da je posve miran i da ne strahuje od nalaza Europske komisije jer je uvjeren da je u tom poslu apsolutno sve čisto. Perez tvrdi da mu podmeću sitne duše koje zavide Realu na sjajnom poslu. Pereza su pojedini mediji povezivali s dva najveća korupcijska skandala u novijoj povijesti Španjolske „slučajevima Gürtel i Barcenas“, no predsjednik Reala, koji se obogatio u građevinskom biznisu i na čelu je jedne od najvećih građevinskih tvrtki na svijetu Grupo ACS, sve je optužbe oštro demantirao tvrdeći da on s time nema ama baš nikakve veze. Iako pojedini španjolski mediji Pereza već godinama povezuju s različitim aferama, do dana današnjega ništa od toga nije dokazano na jedinom mjerodavnom mjestu – sudu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider