Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neymar u Disneylandu

Moguća četiri 'el clasica' u manje od mjesec dana: Real i Ronaldo favoriti!

Postoji realna mogućnost da u manje od mjesec dana gledamo čak četiri „el clasica“.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva su sigurna, Real i Barcelona u nedjelju se sastaju na Santiago Bernabeuu u okviru Primere, a 16. travnja igraju u finalu Kupa kralja u Valenciji, dok su preostala dva moguća ako prst sudbine spoji velike rivale na sutrašnjem ždrijebu četvrtfinala Lige prvaka. Prve utakmice igraju se 1. i 2., a uzvrati 8. i 9. travnja.

Još su u svježem sjećanju žestoki okršaji Mourinhhova Reala i Guardioline Barcelone u polufinalu Lige prvaka u sezoni 2010/11. Barca je nakon pobjede od 2:0 u Madridu i remija (1:1) na Camp Nouu prošla u finale i tamo premoćno slavila u okršaju s Fergusonovim Manchester Unitedom.

Nedjeljni „el clasico“ mogao bi odlučiti o novom prvaku Španjolske. Računica je jasna: Real ima četiri boda više od Barcelone i ako pobijedi, pobjeći će najvećom rivalu na teško dostižnih sedam bodova, a uz to će zadržati najmanje tri boda razlike u odnosu na prvog pratitelja Atletico. Dok Real neće biti odveć nezadovoljan i s remijem, Barceloni odgovara samo pobjeda, jer jasno je da bi teško anulirala četiri boda prednosti Reala do kraja sezone.

Real i Ronaldo favoriti

Iako se čini kako se Barcelona vraća u formu nakon poduže krize igre i rezultata, koeficijent na pobjedu Reala nije bio niži u posljednjih nekoliko godina i trenutačno se u najvećim svjetskim kladionicama kreće između 2.20 i 2.30, dok se koeficijent na pobjedu Barcelone kreće između 2.80 i 3.00. „Bookmakeri“ smatraju da je Cristiano Ronaldo favorit u odnosu na Lionela Messija. Primjerice, okladu „Ronaldo daje gol“ William Hill plaća 1.73, a „Messi daje gol“ 1.91.

Što se tiče sastava, najintrigantnija pitanje je hoće li se Neymar naći u udarnoj postavi Barcelone? Neymar je razbijanje Osasune u prošlom kolu gledao s klupe, a kamerama nije promakao Brazilčev mrzovoljan izraz lica. Neymar ne voli klupu, to je sasvim jasno, no pitanje je kako razmišlja Gerardo Martino koji, naravno, još nije otkrio karte za derbi. Neymar je u svojem prvom „el clasicu“ opravdao očekivanja, no teško je reći kako će odigrati u Madridu, ako bude igrao.

Neymar u Disneylandu

Neymar je u krizo forme i to nije sporno. Brazilac se u posljednjih nekoliko mjeseci nalazio pod velikim pritiskom, nema sumnje kako je na njegove slabije partije utjecala afera oko transfera u Barcelonu. Rasterećenje od nagomilanog stresa ovih je dana pronašao u Parizu, gdje je u društvu svojeg sunarodnjaka i suigrača iz Barcelone Thiaga Silve posjetio Disneyland. Vidjet ćemo hoće li bijegom u svijet bajki pronaći recept za povratak u staru formu? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider