Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne velike ere

Svijet mu se klanja! Platini: Istinski vizionar; Ince: Nevjerojatna postignuća!

Sa svih strana svijeta stižu reakcije na odluku Sir Alexa Fergusona da nakon 27 godina na klupi Manchester Uniteda na kraju ove sezone ode u trenersku mirovinu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter putem Twittera je poručio:

''Njegovi uspjesi u ovom sportu svrstavaju ga, bez imalo dvojbe, među najveće. Bila mi je čast uručiti mu nagradu prije dvije godine na svečanosti Zlatne lopte. Hoće li se njegova dugovječnosti ikada ponoviti?''

>> Odlazi legendarni Ferguson! 'Bila mi je čast i iznimni privilegij'

>> Pozdravi kao na traci: 'Kakav čovjek. Najbolji trener kojeg je svijet ikad vidio!'

>> Tko bi trebao naslijediti Fergusona na klupi ManUtd-a?

Oglasio se i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini.

''Sir Alex je dao veliki doprinos nogometu, ne samo u Škotskoj i Engleskoj, nego i diljem Europe i šire. Njegova predanost, posvećenost detaljima i jedinstveno oko za talente, donijeli su mu bogate nagrade tijekom više od 30 godina karijere. Njegov je životopis praktički unikatan u poslu u kojem je uobičajenije fokusiranje na kratkoročna rješenja, nego na dugotrajnu viziju. On je istinski vizionar i nadam se da će nastaviti surađivati s UEFA-om i dijeliti svoje fantastično znanje'', istaknuo je Platini.

Svoja su razmišljanja podijelili i mnogi bivši igrači Uniteda koje je Ferguson trenirao od 1986. godine kada je sjeo na klupu engleskog velikana.

''On je velik čovjek. Potpuno sam šokiran. Njegova su postignuća nevjerojatna, nikad se više neće ponoviti takav trener. Uvijek me je tretirao poput sina. Prije samo dva tjedna je govorio kako će ostati još dvije godine, tako da je ovo veliki šok'', rekao je Paul Ince, a Peter Schmeichel je dodao:

''Ova vijest mi je došla kao apsolutna bomba. Razočaran sam i šokiran.'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider