Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte najveće favorite

Tko bi trebao naslijediti Fergusona na klupi ManUtd-a?

I prije nego je službeno potvrđeno da odlazi s klupe Manchester Uniteda, engleski mediji počeli su licitirati s imenima nasljednika Alexa Fergusona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je njegov odlazak došao nenadano, s obzirom na to da je početkom ove sezone najavio kako ne misli tako skoro u mirovinu, odmah su iskrsnula imena potencijalnih kandidata za klupu 'crvenih vragova'.

>> Odlazi legendarni Ferguson! 'Bila mi je čast i iznimni privilegij'

>> Već stižu posljednji pozdravi: 'Kakav čovjek. Najbolji trener kojeg je svijet ikad vidio!'

Kao prvi favorit kotira David Moyes, aktualni trener Evertona kojeg su na Old Traffordu već neko vrijeme promatrali kao rješenje dođe li do Fergusonova odlaska. Moyes, koji je inače doveo Nikicu Jelavića na Godisson Park, navodno ne želi produžiti ugovor s Evertonom iako mu uprava kluba to već neko vrijeme nudi. Moyes je na klupi 'tofeesa' već 11 godina i unatoč skromnom budžetu donosi više nego dobre rezultate. Uz to, poznat je po dobrom "nosu" za jeftine, mlade i talentirane igrače (što je i Fergusonova uža specijalnost) pa je afirmirao imena poput Fellainija, Cahilla i Jagielke.

Kao drugog kandidata engleski mediji spominju Josea Mourinha, što je manje vjerojatno s obzirom na to da se Portugalac gotovo sigurno vraća u Chelsea. Ferguson i Mourinho nedavno su se, uoči susreta Uniteda i Reala, međusobno častili komplimentima i šalili kako će Mourinho preuzeti United, ali za 20-ak godina, kad Ferguson navrši 90. Iako je već načelno sve dogovorio s Chelseajem, promjene na Old Traffordu možda će utjecati na Mourinhovu odluku.

Treći kandidat u najužem krugu je aktualni trener Borussije Dortmund Jürgen Klopp koji je od momčadi sastavljene od relativno malog budžeta napravio finalista Lige prvaka koji igra impresivno. Engleski mediji nagađaju da će se Klopp zahvaliti na ponudi ako je dobije jer nema konkretnog razloga da napusti Dortmund.

Sva ostala imena s kojima se špekulira imaju daleko manje šanse sudeći po kladionicama. To su: Jupp Heynckes (najavio mirovinu), Manuel Pellegrini, Laurent Blanc, Michael Laudrup, Mike Phelan te Ole Gunnar Solskjaer, Roy Keane, Gary Neville i Ryan Giggs, još uvijek aktivni igrač. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider