Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez takta i obzira

Šveđani poslali račun obitelji Ivana Turine: Ostali bez 60 posto novca!

Klub iz glavnog grada Švedske poslao je Turininoj obitelji detaljan troškovnik organizacije humanitarne utakmice AIK - Dinamo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije dva mjeseca zagrebački Dinamo i AIK iz Stockholma odigrali su na Friends Areni humanitarnu utakmicu u čast Ivana Turine, iznenada preminulog hrvatskog vratara u redovima švedskog kluba, koji je karijeru započeo u Dinamu.
Zamišljeno je da prihod od utakmice ode u korist Turinine obitelji.

>> Šokantna vijest: U snu umro bivši vratar Dinama Ivan Turina (32)

Od prodaje ulaznica, donacija navijača i prijatelja hrvatskog vratara prikupljeno je nešto manje od 1,4 milijuna švedskih kruna. Međutim, klub iz glavnog grada Švedske poslao je detaljan troškovnik organizacije utakmice prema kojem će Turininoj obitelji ostati tek oko 600.000 kruna, odnosno sedamdesetak tisuća eura.

Organizatori utakmice švedski su pedantno popisali sve troškove: od jela i pića, darova, majica, parking karti i kazni, pa do žutih kartona koji su podijelili publici radi koreografije te troškova putovanja koje je imao švedski klub pri dolasku na Turininu sahranu u Zagreb.

Podsjećamo da je švedska agencija koja se brinula o prodaji ulaznica pokušala uzeti postotak od zarade na ulaznicama, iako je dogovoren da kompletan prihod ide u korist Turinine obitelji.

Šveđanima treba čestitati na odličnoj organizaciji utakmici i humanitarnoj gesti AIK-ovih navijača koji su se okupili u velikom broju na stadionu s plaćenim ulaznicama, što sumnjamo da bi se dogodilo u nekim drugim zemljama, ali malo više takta i obzira ne bi im škodilo. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider