Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Terryju 'puknuo film'

Svađa trenera i kapetana svugdje bi bila drama – osim u Chelseaju

Zamislite vijest o žestokoj svađi Carlesa Puyola i Tita Vilanove ili verbalnom obračunu Philippa Lahma i Juppa Heynckesa!? Senzacija? Malo je reći....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spomenuti scenariji opasno bi poljuljali atmosferu na Nou Campu i Allianz Areni, jer kako bi drugačije i moglo biti, ako se otvoreno sukobljavaju kapetani i treneri ponajboljih europskih momčadi. Upravo takva situacija dogodila se na treningu Chelseaja.

John Terry i Rafa Benitez žestoko su se posvađali kada je (privremeni) trener na poprilično oštar način svojim igračima krenuo objašnjavati čime je sve bio nezadovoljan u derbiju protiv Manchester Cityja. Kapetanu koji trenera, kao i dobar dio njegovih suigrača, „ne šmeka“ od početka suradnje u jednom je trenutku „puknuo film“ i ono što je Rafa zamislio kao edukativnu „bukvicu“ pretvorilo se u otvoreni sukob s kapetanom.

No, vijest iz zapadnog Londona teško da je ikoga previše iznenadila. Ono što bi u Barceloni i Münchenu bilo tretirano senzacijom, u okruženju europskog prvaka doživljeno je skoro kao „logičan nastavak slijeda“.

Loša atmosfera još od dolaska Beniteza

Atmosfera na Stamford Bridgeu zatrovana je od Benitezova preuzimanja momčadi, a sve ono što se s Chelseajem događa u mandatu bivšeg trenera Liverpoola samo pojačava dojam o „pucanju po šavovima“ aktualnog prvaka Europe. Chelsea je pod Benitezom igrački neuvjerljiv, rezultatska kriza sve više nagriza klub i čak prijeti gubitkom mjesta u Ligi prvaka sljedeće sezone, a odnos tribina prema španjolskom treneru posebna je priča.

Toliko prijezira i mržnje najvjernijih navijača prema treneru Chelseajeva povijest gotovo da i ne pamti. Od Benitezova dolaska svaka domaća utakmica nudi identičnu navijačku kulisu. U 16. minuti kreće masovno skandiranje bivšem treneru Di Matteu (u igračkim danima u Chelseaju nosio je broj 16), a transparenti „Rafa out“ neizostavni su inventar na Stamford Bridgeu posljednjih mjeseci.

Zdravi razum tjera vas na pitanje „što je, pobogu, bilo Abramoviču kada ga je krajem studenog dovodio za trenera“?

U trenutku kada je Robertu Di Matteu, idolu tribina i čovjeku koji mu je ispunio vječni san o osvajanju Lige prvaka, uz „pristojnu“ otpremninu pokazao izlazna vrata Chelsea je za (tada) vodećim Manchester Cityjem zaostajao četiri boda, a za Unitedom tek tri. Danas je Benitezova momčad u odnosu na Crvene vragove zamrznuta na -19, a strah u kosti tjera im čak i ispuhani Arsenal koji se približio na samo dva boda u borbi za 4. poziciju, posljednju koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

Uz to, Španjolac je „uprskao“ i na klupskom svjetskom prvenstvu. Poraz od brazilskog Corinthiansa u Yokohami jedna je od najbolnijih uspomena Chelseajevih navijača u ovoj otužnoj sezoni. Navijača koji su ga otvoreno prezirali još iz vremena Liverpoola, jer nikada nije propuštao priliku „ubosti“ klub „koji nema povijest“.

A, ima li Benitez budućnost? Na vrhunskoj trenerskoj razini vrlo teško. Uostalom, prolazna epizoda u Interu već ga je izbrisala s top liste, a onda je Abramovič odigrao potez koji je zbunio cijeli nogometni svijet. Nakon ere na Stamford Bridgeu, teško da će Rafa više naletjeti na sličnog mazohista.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider