Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednikova analiza

Šuker o tome tko je bolji, Maradona ili Messi i koji igrač mu je danas najsličniji

Najpopularnije nigerijske novine Punch ovih su dana za gosta na svojim stranicama imali Davora Šukera, nekada najboljeg hrvatskog nogometaša, a danas predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je pričao o uspomenama na 1998. godinu kada je Hrvatska na prvom svom svjetskom prvenstvu osvojila broncu, a sam Šuker postao najbolji strijelac prvenstva čime je "ispunio san svakog dječaka koji počinje igrati nogomet", Šuker se osvrnuo na sadašnju nogometnu scenu.

''Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su daleko iznad svih u ovom momentu, ova nogometna era je njihova era. Mislim da se u ovom trenutku nitko ne može uspoređivati s tom dvojicom nogometaša, a oni se mogu uspoređivati s Maradonom, Peleom, Beckenbauerom, Cruyffom i onim najboljima ikada'', rekao je Šuker kojeg je novinar tada pitao da usporedi Maradonu i Messija.

''Messi je fantastičan. Teško je nahvaliti ga na prikladan način, ali po mom ukusu je ipak Maradona. Postoji po meni i zasad ključna razika, Messi još ništa nije napravio s Argentinom za razliku od Maradone. Naravno, Messi ima vremena. Uostalom, mlad je on, napravit će još svašta.''

Šuker je pokušao pronaći postoje li i trenutačno napadači (centarfori) koji su slični njemu i onima iz starije generacije.

''Mislim da je meni nasličniji Karim Benzema. On je napadač koji može zadržati loptu i ima dobru njenu kontrolu. Da, i talentiran je'', završio je Šuker nakon čega je čitateljima Puncha još opisao kako je to bilo dijeliti svlačionicu i sve ostalo u Sevilli s Diegom Armandom Maradonom. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider