Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Hrvat eksplodirao'

Stručnjaci za Real 'izračunali': Modrić i Alonso donose pobjede

Luka Modrić i dalje je na meti pohvala novinara koji prate madridski Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski AS objavio je vrlo lijepi tekst o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Luki Modriću i njegovom doprinosu Real Madridu u završnici sezone, te suradnji s Xabijem Alonsom.

''Nedostaje mu treninga i samopouzdanja. Mora bolje upoznati suigrače. Nedostaje mu jako puno stvari. Modrić je poput djeteta koje tek uči'', tako je zborio trener "kraljevskog" kluba Jose Mourinho prošle godine u listopadu.

"Nekoliko mjeseci kasnije Hrvat je eksplodirao na travnjaku i postao ključan igrač u sredini terena zajedno s Xabijem Alonsom", piše AS, te nastavlja:

"Xabi i Modrić su ove sezone zaigrali zajedno u šest utakmica, a momčad je u tih šest susreta ostvarila pet pobjeda i jedan remi! U prosjeku je zabijala 3.5 pogotka po susretu, a primala svega 0.6 (prosjek za cijelu sezonu je 1.1). Utakmica na Old Traffordu bila je prekretnica za hrvatskog reprezentativca. Nakon pogotka i prolaska Reala, Modrić je od narednih 15 utakmica odigrao njih 12. U posljednjih je 10 susreta odradio čak 86 posto od maksimalne minutaže, te je već osmi igrač Reala po broju minuta provedenih na travnjaku."

"Za razliku od suradnje s Xabijem, Modrić u veznom redu sa Samijem Khedirom bilježi omjer od četiri pobjede i jednog poraza, s Michaelom Essienom tri pobjede i dva remija, dok je s Joseom Rodriguezom i Casemirom odigrao dosad samo jednu utakmicu."

"Statistički gledano Modrić u kombinaciji s Xabijem Alonsom donosi Real Madridu najbolje rezultate...", stoji u tekstu španjolskog AS-a.

Vjeruje se da će u petak, kada je na rasporedu finalna utakmica Kupa kralja između Reala i Atletica, Modrić krenuti od prve minute, zajedno s Xabijem Alonsom.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider