Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavljene promjene

Stramaccioni najavio ulogu Matea Kovačića u 'novom, velikom Interu'

''Gradim novi veliki Inter'', izjavio je u nedjelju nakon poraza (3-1) u prvenstvenom dvoboju kod Napolija trener nogometaša milanskog kluba Andrea Stramaccioni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Da, griješio sam, ali uvijek nastojeći raditi dobro za Inter. Naše ovogodišnje rezultate jednostavno ne možete odvojiti od nesretnih događaja koji su nas pratili. Mi smo ostali bez Cassana, Palacija i Milita. Zamislite da Napoli ostane bez Cavanija, Pandeva i Insignea. To vam je ta relacija'', objašnjavao je mladi trener nakon još jedna slabe predstave i novog poraza.

Na pitanje novinara bi li Kovačić trebao biti taj koji će dirigirati igrom Inerove momčadi bliže golu, kao što je to donedavno radio Cassano, i zašto je, ako je tome tako, toliko daleko od gola, Stramaccioni je rekao:

''Novi će Inter, Inter u sljedećoj sezoni, igrati 20 metara dalje od svog gola sa svim linijama. To će i Kovačića približiti suparničkom golu 20-ak metara. Predsjednik Moratti želi stvoriti momčad koja će ponovno igrati važnu ulogu u europskom nogometu. Napravili bismo velik korak u tom pravcu već ove sezone, samo da su nas mimoišle ozljede.''

Kad su u pitanju ocjene novog Kovačićeva nastupa za milansku momčad od prve minute, torinski Tuttosport ocijenio ga je sa slabih 5.5 uz napomenu.

"Čudo od djeteta u Interovoj veznoj liniji opet je dokazalo da posjeduje igračku klasu. Nažalost, od suigrača ne dobiva nikakvu pomoć pa ga to često vodi u pretjerivanje."

Još se biranijim riječima o kreatoru Interove igre izjasnila milanska Gazzetta dello Sport.

"U nedjelju Kovačić nije imao suigrače, posebice napadače, s kojima bi mogao 'komunicirati', no svoj je posao svejedno opet odradio vrlo dobro. Dodirnuo je loptu ukupno 67 puta, a od 47 dodavanja netočno je plasirao samo pet. Za razliku od pet lopti koje je izgubio, njih šest je osvojio, što dovoljno govori o njegovu defenzivnom angažmanu. Slab je bio u driblinzima, koje inače jako voli: izgubio je sva četiri u koja se upustio."(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider