Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će trenirati Kovu?

Stramaccioni dobio otkaz u Interu: Nasljednik već poznat!

Andrea Stramaccioni, 37-godišnji talijanski trener, ipak nije preživio ljeto. U petak je milanski Inter dao otkaz čovjeku koji je na ovoj poziciji bio od ožujka prošle godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrlo loši rezultati i deveto mjesto na kraju sezone u Serie A uvjetovali su odluku čelnika Intera, točnije, vlasnika Massima Morattija, da se zahvali mladom treneru koji je na ovu dužnost došao s mjesta trenera mlade Interove momčadi.

Inače, treba reći da Stramaccioni u završenoj sezoni nije uspio osigurati Interu nastup u Europi, prvi puta nakon sezone 1999/00 kada je milanska momčad u pitanju.

Spomenimo i da je kroz Inter prohodalo pet trenera nakon 2010. godine kada je Jose Mourinho ovu momčad vodio do naslova prvaka Europe (i Italije). No, jedino je Stramaccioni na Interovoj klupi ostao dulje od deset mjeseci.

 

Još dok je trajala sezona talijanski su mediji vrlo često pisali o tome da će Andreu Stramaccionija zamijeniti Walter Mazzari.

Tijekom petka se šuškalo da je Stramaccioni smijenjen, potom je vlasnik Intera Massimo Moratti nekako nespretno interpretirao da je mladi 37-godišnji stručnjak uistinu bivši, ali je sve dobilo potvrdu tijekom večeri kada je Moratti pred talijanskim novinarima rekao:

''Je, Walter Mazzarri je naš novi trener. Potpisat će ugovor na dvije godine. Nažalost, od Stramaccionija se opraštamo'', rekao je Moratti.

Mazzarri je posljednje četiri sezone radio i to vrlo uspješno u Napoliju. Prije toga je bio trener Livorna, Reggina i Sampdorije, a sada će između ostalih, pod svoju palicu uzeti i mladog hrvatskog nogometaša Matea Kovačića.
(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider