Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atomski početak

Stamford Bridge proključao: Mourinho se vratio i startao pobjedom!

Atmosfera je u nedjelju, na londonskom Stamford Bridgeu, proključala kada je na travnjak izašao Jose Mourinho, novi-stari trener Chelseaja. Portugalca su oduševljeno dočekali navijači na startu nove sezone Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači su, pak, navijačima i Joseu poklonili laku pobjedu. S 2:0 je Chelsea pobijedio Hull City, novog prvoligaša, makar je rezultat mogao biti i daleko uvjerljiviji da su domaći napadači biti spretniji i smireniji, pogotovo u prvom poluvremenu kada je Chelsea bio mnogo bolja momčad.

Golčina Lamparda rano riješila utakmicu

Već u 5. minuti je Chelsea dobio idealnu priliku, jedanaesterac kojeg nije uspio realizirati Frank Lampard. Makar je engleski reprezentativac opalio vrlo dobro i jako, odlično je reagirao gostujući vratar Allan McGregor, koji je odbio udarac. No, samo osam minuta kasnije već je bilo 1:0, a strijelac je iz blizine bio Brazilac Oscar na asistenciju De Bruynea, dok se Lampard za promašeni penal iskupio u 25. minuti kada je postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, s 30-ak metara.

Lampardova je bomba odsjela pod gredu, ali je pritom i loše reagirao vratar McGregor. Do kraja poluvremena je Chelsea imao još tri-četiri odlične šanse, dok je tempo potpuno pao u nastavku, pa se rezultat nije niti mijenjao.

Tottenham slavio kod Crystal Palacea

Na Selhurst Parku su nogometaši Tottenhama pobijedili Crystal Palace, također novog prvoligaša, s minimalnih 1:0. Jedini je pogodak postigao 28-godišnji Španjolac Roberto Soldado, koji je ovog ljeta došao u Tottenham iz Valencije.

U 50. minuti je Soldado uspješno realizirao jedanaesterac, te time donio tri boda svojoj momčadi koja je bila bolja, ali je i većim dijelom utakmice plaho napadala. Treba reći kako za goste nije igrao najbolji im igrač Gareth Bale, kao i da se u završnici domaćin okuražio, te je uz malo više spretnosti mogao i izjednačiti.

 

Premierliga, 1. kolo:

Chelsea - Hull City 2:0 (Oscar 13, Lampard 25)

Crystal Palace - Tottenham 0:1 (Soldado 50-11m)

Redoslijed: 1. Manchester United 3, 2. Aston Villa 3, 3. Chelsea 3, 4. West Ham 3, 5. Liverpool 3...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider