Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eduardo nije igrao

Kranjčar zabio i asistirao kod Millwalla, Srna dvaput precizan s 11 metara

Darijo Srna postigao je dva pogotka za Šahtar, dok je Niko Kranjčar zabio za QPR kod Millwalla...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 13. kola ukrajinske nogometne Premierlige aktualni prvak Šahtar iščupao je tri boda na gostovanju kod Iličeveca, a dva je pogotka za momčad iz Donjecka, u pobjedi 3-1, postigao naš Darijo Srna.

Gubio je Šahtar od 38. minute utakmice autogolom Stepanenka i tako sve do 66. kada je u kaznenom prostoru domaćina srušen Ilsinho. Siguran realizator jedanaesterca bio je kapetan Srna. Svega sedam minuta kasnije novi jedanaesterac za Šahtar, koji je izborio Alex Teixeira, a realizirao ponovno naš Srna. Konačan rezultat postavio je Luiz Adriano u 86. minuti susreta.

Bili su to Srnini treći i četvrti pogodak ove sezone u Premierligi, a uz to ima i četiri asistencije. Šahtar je pobjedom barem privremeno izbio na vrh ligaške ljestvice, s istim brojem bodova kao i Metalist iz Harkiva, ali i dvije utakmice više.

Kranjčar strijelac i asistent u remiju QPR-a

 

Hrvatski nogometaš Niko Kranjčar postigao je premijerni pogodak u dresu Queens Park Rangersa. Njegov je klub u 12. kolu druge engleske lige odigrao 2-2 na gostovanju kod Millwalla.

Kranjčar je u londonskom gradskom okršaju doveo goste u vodstvo u 26. minuti. Odigrao je dupli pas sa Joeyjem Bartonom, a onda opalio s 20-ak metara i matirao domaćeg vratara Davida Fordea. Millwall je izjednačio u 51. minuti preko Scotta McDonalda, a novo je vodstvo QPR-u osigurao Charlie Austin u 69. minuti nakon dubinskog proigravanja Kranjčara. U drugoj minuti sudačke nadoknade Millwall je ipak došao do boda, a strijelac je bio Jermaine Easter.

Hrvatski reprezentativac je nakon sjajno odrađenog posla izašao iz igre u 72. minuti. Podsjetimo, Kranjčar je došao na posudbu iz kijevskog Dinama, a ovo mu je bio tek četvrti nastup u Championshipu, odnosno treći od prve minute. (TS)

Ukrajinska Premierliga, 13. kolo:

Iličevec – Šahtar Donjeck 1-3 (Stepanenko 38 / Srna 66-11m, 73-11m, Luiz Adriano 86)

Redoslijed: 1. Šahtar 29 (13 utakmica), 2. Metalist H. 29 (-2), 3. Dnjipro 26 (-2), 4. Čornomorec 24 (-1)...

 

Championship, 12. kolo:

Millwall - QPR 2-2 (McDonald 51, Easter 90+2 / Kranjčar 26, Austin 69)

Redoslijed: 1. Burnley 29, 2. QPR 27 (-1), 3. Leicester 26, 4. Nottingham Forest 23…

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider