Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odrješito i rezolutno

Srna odgovorio na usporedbu situacije u Ukrajini s ratom u Hrvatskoj

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna progovorio o situaciji u Ukrajini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz dana u dan može se čitati o teškoj situaciji o Ukrajini, a za službenu stranicu Šahtara o svemu je odlučio progovoriti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna.

"Prvenstvo se nastavilo bez ikakvih problema. Sve momčadi igrale su na svojim stadionima, osim Tavrije. Mislim da će i u budućnosti sve proći u najboljem redu", započeo je Srna pa nastavio:

"Situacija u Ukrajini baš i nije onakva kakvom je vidi Europa. Čitam hrvatske novine i ono što oni pišu je potpuno suprotno od stvarne situacije, pretjeruje se. Postoje problemi, ali sve se može srediti. Nisam Ukrajinac već Hrvat, ali 11 godina živim ovdje i smatram se stanovnikom Donjecka. Zabrinut sam, ali se silno nadam da će sve biti u redu."

Srna je nakon toga morao odgovoriti na pitanje da usporedi situaciju s ratom u Hrvatskoj.

"Ne može se to uspoređivati. Ukrajina je daleko od rata. Nije bilo ozbiljnijih konflikata. Ovaj grad je miran i tih, rade se uobičajene stvari kao i inače. Nama je nogomet na prvom mjestu, a političari neka rade svoj posao. U subotu imamo derbi s Dnjiprom i uvjeren sam će sve proći bez ikakvog problema."

Ipak, nekoliko je stranih nogometaša već napustilo Ukrajinu.

"To nije zbog trenutne situacije u Ukrajini, već zbog financijskih problema u klubu. Ako pogledate na Šahtar, Dinamo, Dnjipro i Metalist, nitko nije otišao osim Gomeza. To su najjače momčadi u Ukrajini, a ako nitko njih nije napustio, to je dokaz da je sve u redu u zemlji", zaključio je Srna. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider