Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Majstorski pogodak

Srna zabio golčinu iz slobodnjaka, Borussia se ipak izvukla!

Darijo Srna majstorski je izveo slobodan udarac i otvorio golijadu u Donjecku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Šahtar i Borussia Dortmund u Donjecku su odigrali 2:2.

>> Spektakl na Bernabeuu: Čudesni De Gea spasio ManUtd od poraza!

Okršaj ukrajinskog i njemačkog prvaka bio je spektakularan, sijevalo je na sve strane, a na koncu su kudikamo zadovoljniji Nijemci, kojima će u uzvratnoj utakmici pred 80-ak tisuća svojih navijača za prolaz biti dovoljno i 0:0 ili 1:1.

Prvu veliku šansu na Donbass Areni imala je Borussia kada je u 17. minuti Mats Hummels glavom nakon kornera uzdrmao gredu.

Ravnopravan se susret igrao do 31. minute kada je Šahtar izborio slobodan udarac na 22 metra od gola, malo iskosa s lijeve strane, a precizan je izvođač bio Darijo Srna. Prebacio je lijepo živi zid, a iako udarac nije išao u sam kut vratiju, Borussijin vratar Roman Weidenfeller ga nije uspio zaustaviti. Bio je to Srni prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Njemački je prvak do izjednačenja uspio stići deset minuta kasnije kada je Robert Lewandowski iskoristio nespretnost igrača Šahtara u obrani. S desne je strane ubacio Mario Götze, lopta je nekako došla do poljskog igrača u kaznenom prostoru, a ovaj je prvo promašio loptu. To je zbunilo Šahtarove igrače Fernandinha i Dmitra Čigrinskija koji su otišli u prazno, a Lewandowski je iz drugog pokušaja prizemnim udarcem neometan poslao loptu u bliži kut i zabio peti gol u sedam ovosezonskih utakmica Lige prvaka, kojim je poništio Srnin slobodnjak.

Rezultat na semaforu nije se mijenjao do 68. minute kada je za novo vodstvo Šahtara zabio Douglas Costa. Primio je dubinsku loptu od Jaroslava Rakitskog na vrhu šesnaeatserca, izbacio Hummelsa i Marcela Schmelzera iz igre i lijepim poluvolejem ljevicom zabio svoj prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Međutim, po postignutom drugom golu Šahtar se povukao, što su iskoristili žuto-crni i zabili za izjednačenje u 87. minuti. Strijelac je bio Hummels glavom nakon kornera koji je izveo Schmelzer.

Darijo Srna je za Šahtar odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo da Silva u igru ušao u 84. minuti umjesto Alexa Teixeire. (TS)

 

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Šahtar - Borussia Dortmund 2:2 (Srna 31, Costa 68 / Lewandowski 41, Hummels 87)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider