Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan iznos

Službeno: Falcao potpisao za Monaco na pet godina!

Radamel Falcao novi je igrač Monaca, povratnika u Le Championnat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono o čemu se intenzivno pisalo posljednjih nekoliko tjedana službenu je potvrdu dobilo zadnjeg dana svibnja. Klub iz Kneževine, koji je nedavno izborio povratak u prvu francusku ligu, objavio je na svojoj službenoj internetskoj stranici da je postigao dogovor s Atletico Madridom oko transfera sjajnog napadača koji je ove sezone u španjolskom prvenstvu postigao 28 pogodaka.

Za pet godina dobit će 70 milijuna eura

Falcao je potpisao petogodišnji ugovor, a pritom nije objavljeno koliku će odštetu dobiti Atletico. Španjolski i francuski mediji nagađaju da se radi o iznosu između 40 i 45 milijuna eura. Sam Falcao će imati godišnju plaću od 14 milijuna eura i zbog činjenice da je kneževina Monaco porezna oaza, na taj iznos neće morati platiti niti centa poreza.

"Oduševljeni smo što je Radamel Falcao prihvatio izazov i odlučio doći igrati za Monaco. Ponosni smo što smo osigurali usluge jednog od najboljih svjetskih nogometaša i uvjereni smo da će pomoći Monacu da vrati svoj pravi status", poručio je bogati ruski vlasnik kluba Dmitrij Ribolovljev.

Falcao je 2009. iz argentinskog River Platea došao u Porto koji ga je dvije godine kasnije prodao Atleticu za 47 milijuna eura.

Podsjetimo, Monaco je kao novi bogataš na europskom nogometnom tržištu već ranije potvrdio dolaske Jamesa Rodrigueza i Joaoa Moutinha iz Porta, te Ricarda Carvalha iz Real Madrida.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider