Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludilo tek počinje

Slažu se mega-momčadi za sljedeću sezonu: Kakvo će to biti ludilo!

Sezona je tek završila, a s nestrpljenjem već gledamo u sljedeću. Prije njezinog početka, pred nama je uzbudljiv prijelazni rok u kojem će se sigurno dogoditi nekoliko spektakularnih transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su svima puna usta krize i recesije, na tržištu je dovoljno milijuna za velike priče, a novi nogometni bogataši spremniji su nego ikada uložiti u stvaranje megamomčadi i tako, kroz nogomet, kupiti društveni ugled i prestiž.

Barcelona

Krenimo prvo od postojećih imperija koji ugled, trofeje i novac imaju odavno. Barcelona je već odradila možda i „jackpot“ cijelog mercata, stigao je Neymar. Sjajna investicija za image i marketing, sigurno i nogometno dobra, ostaje samo da brazilska teen zvijezda dokaže kako i u tom segmentu može zadovoljiti visoke Barcelonine standarde. Prema dosadašnjem CV-u, vjerojatno će moći. Osim toga, španjolski prvak namjerava obaviti „face lifting“ i u sve linije dovesti barem po jednog klasnog igrača. Vrti se mnoštvo imena, vidjet ćemo što će ponos Katalonije odabrati.

Real Madrid

Real Madrid zna da nakon neuspješne minule sezone mora ubaciti u višu brzinu. Udica s višemilijunskim mamcem bačena je pred White Hart Lane, a lovi se Gareth Bale. Na vidiku je još jedno pregovaračko hrvanje s Danielom Levyjem, no barem s tim vidom zabave na Bernabeu imaju iskustva. Na nišanu Reala je još jedan vrhunski napadač, pole position drži Suarez, spominje se i Cavani. No, Real mora i zatvoriti potencijalnu slabu točku, a to je odlazak ili ostanak Cristiana Ronalda. Njega je nemoguće nadomjestiti, ali ako je točno da je nagovarao Neymara da prijeđe na Bernabeu, valjda su i njegovi planovi vezani za Real?

Bayern

Aktualni prvak Europe već odavno je „riješio“ mladu njemačku zvijezdu Maria Goetzea, a je li i Lewandowskog, saznat ćemo uskoro. U rubrici „odlasci“ figurira ime Maria Gomeza, no stvari će se raščistiti tek kada Pep Guardiola nastupi u punom smislu te riječi. Na prvi pogled, Bayernu najviše treba jedan prvoklasni stoper, sve drugo je prilično dobro pokriveno. No, novi trener obično nosi nove ideje i ponekog novog igrača. Pravo mu budi, samo neka ne dira Mandžu koji je odigrao baš vrhunski.

Manchester City i Manchester United

Tradicionalno jaki kupci City, United, Chelsea i PSG tek trebaju povući prave poteze. To je povezano s činjenicom da će svi u novu sezonu startati s novim trenerima (iako u Parizu to još nije formalno potvrđeno), pa se vjerojatno na klupskim sastancima finalno bistre ideje i transferne opcije.

Što se Cityja tiče, dovođenje Pellegrinija na klupu moglo bi jako pomoći da se u svlačionicu dovabi Isco kojega lovi pola Europe. Kupili su Jesusa Navasa, svlačionica Manchester Cityja mogla bi se jako hispanizirati. U crvenom dijelu grada čekaju se odluke Davida Moyesa. United je lani dobro pazario s Van Persiejem i Kagawom, Moyes će vjerojatno ubaciti još poneku kockicu, prvenstveno oslanjajući se na ljude od povjerenja iz „svog“ Evertona. Šuška se da su Fellaini i Baines prvi „pickovi“. No, Old Trafford vjerojatno napušta Wayne Rooney, a njega žele...svi.

PSG

Nekako najviše i najglasnije Paris SG koji bi htio spojiti dvojac iz snova svakoga trenera: Ibra + Rooney! Dva superstrijelca, a obojica mogu biti i playmakeri. Senzacija. Al Thani ima novca koliko treba, čeka se rasplet oko trenera, pa da krene trošiti.

Chelsea

Uz bok Al Thaniju je naravno i Roman Abramovič. Kad je već vratio svog ljubljenog Josea na klupu, sigurno će mu ispuniti i želje oko igrača. „Specijalni“ sigurno već zna što želi i dostavio je svom poslodavcu listu za shopping. Inače, dva velika suparnika (ne samo) iz Primere, Jose Mourinho i Pep Guardiola, upali su u „kašetu brokava“. Jedan je naslijedio Heynckessa koji je osvojio sve, a drugi Beniteza koji je donio trofej Europske lige. Ljestvica je jaaako visoko.

Monaco

I na kraju, a mogao je biti i na početku, Monaco. I dok je igrao u drugoj ligi, monegaški klub bio je u francuskih Top 10 prema tržišnoj vrijednosti momčadi. Prijelazni rok nije još pravo ni počeo, a ruski gazda, Dmitri Ribolovljev, već je „iskeširao“ 130 milijuna eura kako bi što brže klub vratio na staze stare slave. I to nije bacanje love: Falcao, James Rodriguez i Moutinho imaju mjesta u svim svlačionicama svijeta. Bude li se spor oko poreza i razlika u poreznim pravilima između Francuske i Monte Carla raspleo za njega pozitivno, Ribolovljevim investicijama samo će nebo biti granica. Na klupi je iskusni Ranieri koji je garancija da će kupljene zvijezde brzo početi funkcionirati kao momčad.

I tu nije kraj... osim Ribolovljeva i Abramoviča, treba motriti i Ruse iz Rusije koji su lani s Hulkom, Witselom i Willianom ostavili tržište bez daha. Borussia Dortmund imat će hrpu novca i trebat će kvalitetne igrače. Hoće li Talijani pokazati da u Serie A još ima života i eura? Nema sumnje, čeka nas super zanimljivo ljetno tržište.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider