Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako je to crveni onda...

Ronaldo riješio Juve i napravio potez o kojem danas SVI pričaju

U najzanimljivijem susretu večeri u Ligi prvaka Real Madrid je pobijedio Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudar istinskih divova svjetskog nogometa na Santiago Bernabeuu ponudio je odličan nogomet, a Real Madrid je s 2:1 svladao Juventus.

>> Nije se samo Ronaldo 'proslavio' u Madridu: Pogledajte njih dvojicu

>> Čudesni Ibra utrpao četiri komada: Pogledajte nove bisere!

Vodeći gol u derbiju skupine B Ronaldo je zabio već u 4. minuti. Lijepo ga je u prostor proigrao Angel di Maria, on je izbjegao ofsajd zamku i zaobišao Gianluigija Buffona, te iskosa s desne strane pospremio loptu u mrežu. Juventus se vratio preko Fernanda Llorentea koji je u 22. minuti pospremio odbijanac iz blizine, budući da Iker Casillas na vratima nije uspio ukrotiti udarac glavom iz blizine od strane Paula Pogbe.

Nesretni Chiellini: Skrivio penal pa zaradio crveni

Sedam minuta kasnije Giorgio Chiellini je u kaznenom prostoru oborio Sergija Ramosa i dosuđen je jedanaesterac za Real. Siguran izvođač bio je Ronaldo i tako došao do brojke od sedam golova u tri ovosezonska nastupa u Ligi prvaka.

VIDEO: Sudac nasjeo na Ronaldovu glumu

Početkom drugog poluvremena, točnije u 48. minuti, Juventusu je isključen stoper Chiellini zbog 'laktarenja' Ronalda. Dojam je kako je odluka njemačkog suca Grafea bila prestroga, a bolna grimasa koju je Ronaldo napravio očito ga je uvjerila da se radilo o teškom prekršaju.

Real je s brojčanom nadmoći uspio sačuvati prednost i zadržati stopostotni učinak. Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, a u 78. minuti je opomenut žutim kartonom.

Koga bi radije vidjeli u Brazilu?

Ukupno glasova:

Galatasaray - Kopenhagen 3:1

U drugoj utakmici skupine Galatasaray je na Türk Telekom Areni savladao FC København 3:1 i tako upisao prvu pobjedu u natjecanju. Sve je bilo odlučeno u prvih 45 minuta kada su za Galatasary zabili Felipe Melo, Wesley Sneijder i Didier Drogba, dok je u završnici utješni gol za goste postigao Claudemir.

U skupini A pobjede su također odnijeli domaćini, pa je tako Manchester United s minimalnih 1:0 na Old Traffordu pobijedio Real Sociedad, dok je Bayer Leverkusen na BayAreni deklasirao Šahtar sa 4:0 i tako ostvario svoju najuvjerljiviju pobjedu u povijesti Lige prvaka.

Manchester United je sjajno otvorio utakmicu. Već u drugoj minuti Wayne Rooney je ispremiješao obranu Real Sociedada i pogodio vratnicu, a na odbijanac je nespretno s ruba peterca naletio Inigo Martinez i zatresao vlastitu mrežu. U drugoj utakmici skupine istaknuo se dvostruki strijelac Stefan Kießling, dok su po jedan gol zabili Sidney Sam i Simon Rolfes.

Bayer Leverkusen - Šahtar 4:0

Šahtar nije bio toliko inferioran statistički, koliko su Apotekari bili konkretniji. Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru. Srna je skrivio penal na Kießlingu u 50. minuti iz kojeg je Bayer zabio za 2:0.

Liga prvaka, 3. kolo:

skupina A

Bayer- Šahtar 4:0 (Kiessling 22, 72, Rolfes 50-11m, Sam 57)

Manchester United - Real Sociedad 1:0 (Martinez 2-ag)

Redoslijed: 1. Manchester United 7, 2. Bayer 6, 3 Šahtar 4, 4. Real Sociedad 0

 

skupina B

Real Madrid - Juventus 2:1 (Ronaldo 4, 29-11m / Llorente 22)

Galatasaray - FC Kobenhavn 3:1 (Melo, Sneijder 38, Drogba 45 / Claudemir 88)

Redoslijed: 1. Real Madrid 9, 2. Galatasary 4, 3. Juventus 2, 4. FC København 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider