Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će reći Platini

Skandalozno vrijeđanje: Rasistički ispad na stadionu Reala!

Nakon prve utakmice polufinala Kupa kralja između Real Madrida i Atletica, na Santiago Bernabeuu dogodio se rasistički ispad…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Reala koji su bili na klupi i nisu nastupili na utakmici odrađivali su trkačke dionice pred gotovo praznim stadionom, na kojem je ostala samo skupina Atleticovih navijača koji su čekali dopuštenje policije da napuste stadion.

Reporteri koji su ostali na stadionu svjedočili su rasističkom vrijeđanju. Navijači Atletica okomili su se na Marcela, brazilskog braniča u redovima Real Madrida. Praznim stadionom odjekivalo je „majmunsko glasanje“ navijača koje bi postajalo sve glasnije kako bi se Brazilac približavao sektoru tribine na kojem je bila smještena grupa Atleticovih navijača.

Marcelo je ignorirao provokacije navijača, no kulminacija vrijeđanja dogodila se kada je Brazilčev sinčić došao na travnjak i potrčao prema ocu. S tribina se čulo skandalozno skandiranje: „nadamo se da će ti otac umrijeti“, „Marcelo ti nije tata“ i slično. Incident je posebice oštro osuđen od strane britanskih novinara koji su mu svjedočili.

Bit će zanimljivo vidjeti što će na cijeli slučaj reći Uefa i njezin predsjednik Michel Platini te hoće li uslijediti kazne.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider