Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Skandal u FIFA-i: Mito i korupcija pri izboru domaćinstava!

Engleski Sunday Times snimio je dva člana Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kako traže veliki novčani iznos u zamjenu za svoj glas tijekom izbora domaćina Svjetskog prvenstva 2018. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novinari na tajnom zadatku snimili su Nigerijca Amosa Adamua, člana Izvršnog odbora FIFA-e, te Reynalda Temariija, dopredsjednika FIFA-e i predsjednika Oceanijske nogometne federacije, kako traže mito da bi dali svoj glas.

Uzdrmana FIFA je odmah izdala priopćenje u kojem traži da joj Sunday Times dostavi sve sporne materijale kako bi mogla istražiti slučaj

Novinari su se predstavili kao lobisti jednog američkog konzorcija kojem je u interesu da SAD dobije organizaciju Mundijala 2018. Adamu ih je tražio 570.000 eura za izgradnju umjetnih terena u njegovoj zemlji, a u zamjenu je nudio siguran glas SAD-u. Temarii je bio još pohlepniji, tražio je 1.6 milijuna eura za pokretanje sportske akademije, a prikrivenim je novinarima priznao da je već dobio ponude od predstavnika još dviju kandidatura.

Uzdrmana FIFA je odmah izdala priopćenje u kojem traži da joj Sunday Times dostavi sve sporne materijale kako bi mogla istražiti slučaj.

'Odmah ćemo analizirati dostupni materijal i tek kad analiza bude završena, moći ćemo donijeti odluku o eventualnim daljnjim koracima. U međuvremenu, više nećemo komentirati ovaj slučaj', stoji u priopćenju FIFA-e.

Krovna udruga svjetskog nogometa izabrat će domaćine SP-a 2018. i 2022. godine na svojoj sjednici 2. prosinca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider