Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mrlja na karijeru

Skandal: Bivšeg igrača Reala kamera uhvatila kako 'namješta' utakmicu!?

U Brazilu je na pomolu veliki skandal!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćin Svjetskog prvenstva nada se kako će impresionirati svijet, no sedam mjeseci uoči početka velikog natjecanja Brazilci imaju ozbiljnih problema s domaćom ligom. Šuška se o namještanju i 'puštanju' utakmicu, a u središtu skandala našao se – Julio Baptista!

Deset godina igrao je Baptista u Europi (Sevilla, Real Madrid, Arsenal, Roma, Malaga), da bi se nedavno vratio u domovinu i potpisao za Cruzeiro. Klub iz Belo Horizontea okupio je dobru škvadru, igraju sjajan napadački nogomet, a plod svega je treći naslov prvaka u povijesti, kojeg su osigurali pet kola prije kraja.

Ne čudi se što su u Cruzeiru sada opušteni. Čini se i preopušteni... Naime, Baptista i društvo gostovali su u subotu, u sklopu 36. kola, na Maracani kod Vasca. Jedan od četiri velikana iz Rio de Janeira ima slabu sezonu, uoči utakmice bili su u zoni ispadanja, sa četiri boda zaostatka za 16. pozicijom koja znači ostanak u ligi.

Već sama uvertira tog dvoboja izazvala je bijes ostalih klubova koji se bore za prvoligaški status. Cruzeiro je doputovao bez prvog vratara, dva stopera i dva napadača, od kojih je jedan vodeći klupski strijelac Borges. Ne bi to ni toliko bilo strašno, da primjerice najbolji branič Dede nije odbio igrati jer je 'bivši član Vasca' i 'ne želi igrati utakmicu koja Vasco može izbaciti u 2. ligu'. Takav problem doduše nisu imali Nilton i Alisson, također ex igrači Vasca.

Međutim, aktualna je bila još jedna 'teorija zavjere'. Cruzeiro je odavno kao svoju prvu želju za sljedeću sezonu 'pikirao' najvećeg talenta u Vascu, 21-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Marlonea. Dovoljno da se pojave priče da će 'Cruzeiro pustiti utakmicu'. Ili da budemo politički korektniji, kako se neće pretjerano truditi, da se ne bi zamjerili klubu s kojim su poslovali i planiraju poslovati i dalje.

Konačno, došlo je vrijeme utakmice. Na Maracani 50-ak tisuća glasnih navijača, koji su podržali Vasco kada je najpotrebnije. Domaći su već nakon pola sata imali 2:0, a Cruzeiro definitivno nije djelovao šampionski. U nastavku su gosti smanjili na 2:1, ali to je bilo sve od njih. Vasco je upisao pobjedu od 'životne važnosti', Cruzeiro pak sedmi ovosezonski poraz.

Onu staru 'gdje ima dima, ima i vatre', potvrdila je snimka koja se pojavila na Internetu poslije utakmice. Kamere su zabilježile razgovor Julia Baptiste (ušao u igru u drugom dijelu) i domaćeg stopera Crisa, nekoć stupa obrane Lyona iz njihovih blistavih dana.

„Zabijte treći“, poručio je Baptista Crisu.

Brazilci su skočili na noge, a 'osumnjičeni' dvojac ponudio objašnjenje...

„Na snimci se vidi kraj našeg razgovora. Pričali smo i Cris je pitao 'možete li se opustiti', a ja sam mu odgovorio 'idite i tražite treći gol'. Ljudi su to interpretirali na potpuno krivi način“, tvrdi Baptista, a Cris dodaje:

„Julio i ja smo imali kratak razgovor, mi smo prijatelji. U šali sam ga tražio da se malo opuste, a on mi je ozbiljnijim tonom odbrusio neka se potrudimo i zabijemo treći pogodak. Ništa nam Cruzeiro nije poklonio, namučili smo se za pobjedu.“

Nažalost, baš i ne zvuči uvjerljivo. Uostalom, pogledajte snimku i procijenite sami…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider