Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo u šoping

Barceloni skinuta suspenzija: Odmah se aktivirala dva dogovorena transfera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je svoju odluku o sankcioniranju Barcelone zabranom dovođenja igrača u sljedeća dva prijelazna roka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonci su, podsjetimo, kažnjeni zbog kršenja pravila o dovođenju maloljetnih igrača i izrečena im je zabrana dovođenja igrača predstojeće ljeto, kao i u zimskom prijelaznom roku. No, Barcelona je u svojoj žalbi zatražila da kazna bude suspendirana dok traje proces, a Žalbena komisija FIFA-e je na taj zahtjev pristala.

FIFA je na svojoj web-stranici objavila da je predsjednik Žalbene komisije Larry Mussenden uzeo u obzir sankcije protiv kluba, kompleksnost problema i datum početka sljedećeg prijelaznog roka (1. srpnja). Također, uzeto je u obzir da cijeli žalbeni proces pred FIFA-om, kao i eventualni pred Međunarodnim sportskim sudom (CAS) ne bi bio završen na vrijeme prije početka prijelaznog roka.

Zbog toga je donesena odluka da se Barcelonina kazna stavi pod suspenziju, a odgovarajući žalbeni proces će biti nastavljen, uz poštivanje svih prava kluba.

Ter Stegen i Halilović potvrđeni

Odmah nakon što je FIFA potvrdila da je suspendirana kazna Barceloni, katalonski dnevnik El Mundo Deportivo je na svome portalu objavio da su transferi Alena Halilovića i Marc-Andrea ter Stegena opet aktualni.

I dok je kazna bila na snazi, nagađalo se da bi mladi nogometaš zagrebačkog Dinama Alen Halilović ipak mogao završiti na Camp Nouu jer je formalno potpisao za Barcelonu B. Kako god bilo, sada više nema nikakvih zapreka za transfer 17-godišnjeg ofenzivnog veznjaka, ali ni za dovođenje 21-godišnjeg Ter Stegena. Da je kazna ostala na snazi, njegov dolazak bi definitivno bilo nemoguće realizirati, a ovako će Borussia Mönchengladbach, piše Mundo Deportivo, ipak inkasirati oko 12 milijuna eura odštete za svoga vratara koji će u Barceloni zamijeniti Victora Valdesa.

Taj transfer još uvijek nije službeno potvrđen, ali to bi se trebalo dogoditi sljedećih dana.

Dakako, nakon ukidanja kazne za očekivati je da će katalonski div osigurati još poneko pojačanje, ponajprije u obrambenoj liniji. Po španjolskim se medijima najviše spominje belgijski reprezentativac Jan Vertonghen iz Tottenhama.

Nastavi čitati

Nastavi čitati