Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strast, jedinstvo i predanost

Simeone ne očajava: Costa i Arda su važni igrači, ali...

Trener Atletico Madrida Diego Simeone poručio je dan uoči finala Lige prvaka protiv gradskog suparnika Reala da je spreman čekati Diega Costu i Ardu Turana do posljednjeg trenutka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvojica vrlo važnih nogometaša Atletica ozlijedila su se u prvenstvenom dvoboju protiv Barcelone prošli vikend i njihov je nastup u finalu na lisabonskom Luzu i dalje pod upitnikom. Costa ima problema sa zadnjom ložom, a Turan s ozljedom kuka.

"Analizirat ćemo kakva je situacija s njihovim ozljedama. Obojica su bolje trenirala tijekom četvrtka, ali moramo vidjeti kako će se osjećati prije utakmice", rekao je Simeone na konferenciji za novinare.

Argentinski stručnjak ipak nema namjeru očajavati ako bude morao igrati bez sjajnog napadača i veznjaka.

"Costa i Arda su važni igrači, ali oni su samo imena. Igrat će oni ili druga dvojica koja su također kvalitetna."

Odao je potom Simeone priznanje svojim igračima koji su klubu donijeli prvi naslov španjolskog prvaka nakon 1996. godine.

"Ovi igrači su nas sve impresionirali u posljednje dvije sezone. Na mogu im dovoljno zahvaliti, uspjeli su prezentirati ono što ja i moji pomoćnici želimo - strast, jedinstvo i predanost. To ih stavlja na razinu iznad običnih sportaša", rekao je Simeone i zaključio:

"Ne osjećam pritisak kao što ljudi misle, ali osjećam težinu odgovornosti na svojim ramenima. Mi smo kompaktna, dobro posložena momčad, dobri smo u procjenjivanju pojedinačnih situacija unutar utakmica i zato smo u finalu. Možete dominirati u prostoru, u kontranapadima, možete analizirati igru kako želite, ali nitko nije vlasnik konačne istine. Zato je nogomet tako sjajan sport. Ne znamo kako će Real igrati, radili smo na različitim opcijama i pokušat ćemo ih blokirati i pronaći način da kontroliramo utakmicu." (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider