Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raketa predvodnik

Seviljski obračun hit dana: 'Cijeli grad samo o tome priča'

Večeras se igraju prve utakmice osmine finala Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porto će ugostiti Napoli u dvoboju klubova koji su u Europa ligu stigli kao trećeplasirani u svojim skupinama Lige prvaka. Portugalci su izbacili Eintracht Frankfurt, dok su Talijani u šesnaestini finala eliminirali Swansea.

Također s početkom u 19:00 Basel će ugostiti Salzburg, dok će najveće iznenađenje Europa lige, bugarski Ludogorec, biti domaćin Valenciji.

Sve ostale utakmice igraju se u terminu od 21:05, a najviše pozornosti privlače obračuni u Sevilli i Torinu.

Gradski derbi na Sanchez Pizjuan stadionu igrat će Sevilla i Betis. U totalno suprotnim raspoloženjima ljuti rivali čekaju ovu utakmicu - Sevilla je trenutno sedma u Primeri i bori se za nastup u Europa ligi i sljedeće sezone, dok je Betis posljednji i opasno mu prije ispadanje u Segundu. Ipak, u ovakvoj utakmici neće biti nikakvih kalkulacija...

"Susret protiv Betisa je među najuzbudljivijima u kojima sam igrao. To je nešto što ćemo zauvijek pamtiti i sretni smo što se dogodio u Europskoj ligi. Cijela Sevilla priča samo o ovim dvobojima. Svi znamo što je Sevilla ostvarila u ovom natjecanju. Osvojili smo Kup UEFA dva puta i ovo natjecanje puno znači našim navijačima. Znamo da nas očekuje težak posao i za njega se pripremamo na najbolji mogući način", najavio je Ivan Rakitić. Dodajmo kako će utakmici kao izaslanik UEFA-e nazočiti i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i bivši igrač Seville Davor Šuker.

Prelazak Roberta Baggija iz Fiorentine u Juventus označio je početak mržnje koja i danas traje. Juve i Viole nisu na istoj razini, o tome svjedoči i 27 bodova razlike u Serie A, ali u Europi se takve stvari zaboravljaju.

U preostale tri utakmice sastat će se Tottenham i Benfica, Lyon i Viktoria Plzen te Alkmaar i Anži.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider