Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Galatasaray pun ko' brod

Nakon Sneijdera, evo i Drogbe: Opet ću igrati Ligu prvaka, nisam to mogao odbiti!

U nedjelju se počelo šuškati, a već u ponedjeljak je ova priča dobila novu čvrstu epizodu nakon koje se može reći da je Didier Drogba novo veliko pojačanje Galatasarayja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo da je prije samo nekoliko dana aktualni turski prvak doveo iz Intera Nizozemca Wesleyja Sneijdera, a Drogbin dolazak će gotovo sigurno odzvoniti još jače.

Nakon što je prošle sezone donio Chelseaju naslov prvaka Europe Drogba je krenuo put Kine, gdje je odjenuo dres Shanghai Shenhue. No, i sam je zadnjih mjeseci najavljivao da bi se volio vratiti u Europu, a najviše su za njega zagrizli talijanski klubovi Milan i Juventus. No, destinacija će za Drogbu očigledno biti Istanbul.

"Veliki klubovi žele samo velika i ugledna imena. Meni je drago da smo mi postali takvi i da možemo dovesti nogometaša kao što je Drogba", rekao je Unal Aysal, predsjednik i trenutačno vodeće momčadi turskog prvenstva.

Iako nitko ne spominje još da je Drogba i službeno potpisao pristupnicu turskom sastavu, Aysal tvrdi da je dogovoren transfer do lipnja iduće godine. Isto tako, naveo je Aysal da će Drogba do kraja ove sezone utržiti dva milijuna eura, a iduće četiri milijuna, plus bonusi koji mogu doći kao produkt njegove ili dobre igre kluba.

"Drogba mi je rekao da je izuzetno sretan što dolazi u Istanbul. On se sastao s našim trenerom i frcalo je zadovoljstvo na sve strane", rekao je Aysal.

Konačno, oglasio se i Didier Drogba:

"Nisam mogao odbiti ovakvu ponudu, nisam mogao odbiti Galatasaray. Dobio sam novu sjajnu priliku, da opet igram u Europi, da nastupam u Ligi prvaka i da se borim protiv najboljih svjetskih nogometaša. To je veliki dobitak za mene", rekao je Drogba koji će tako povesti istanbulsku momčad u osminu finala Lige prvaka gdje je turskoj momčadi suparnik Schalke. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider