Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaključio karijeru

Seedorf novi trener Milana: Njenom pozivu nije mogao odoliti...

Clarence Seedorf objavio je u 38. godini kraj igračke karijere, kako bi mogao preuzeti dužnost trenera Milana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sam je objavio na press konferenciji u Botafogu da je dogovorio suradnju s klubom u kojem je igrao od 2002. do 2012. godine.

Nakon deset godina provedenih na San Siru, Seedorf se kao igrač skrasio u Botafogu. Povratak u Milan, ovoga puta u ulozi trenera, ubrzao je njegovu odluku o vješanju kopački o klin: "Želim vam objaviti odluku o završetku igračke karijere nakon 22 godine", rekao je Nizozemac novinarima u Brazilu, te nastavio:

"Bila je to teška odluka, ali zadovoljan sam sa ostvarenjima u karijeri. Drago mi je da u Botafogu ostavljam momčad koja se kvalificirala u Copa Libertadores. Momčad je napredovala, posebno u smislu mentaliteta i timskog duha. Nažalost, karijera nogometaša ne može trajati vječno."

"Iskustvo u zadnjih godinu i po dana pomoći će mi u mom sljedećem koraku, preuzimanju dužnosti trenera Milana. Volim izazove, a vođenje Milana bit će definitivno veliki izazov za mene", kaže Seedorf, jedini igrač koji je s tri različita kluba osvajao Ligu prvaka (Ajax 1995., Real Madrid 1998. te Milan 2003. i 2007.).

Seedorf je bio prvi i jedini favorit kćeri Silvija Berlusconija, Barbare, koja već neko vrijeme vodi glavnu riječ u klubu sa San Sira.

Milan je u ponedjeljak ujutro objavio da je prekinuo suradnju s dosadašnjim trenerom Massimilianom Allegrijem. Večer prije Milan je izgubio novu prvenstvenu utakmicu - unatoč vodstvu 2:0 Rossoneri su pali kod novog prvoligaša Sassuola (4:3). Na ljestvici Milan drži tek 11. mjesto, s 30 bodova manje od vodećeg Juventusa.

"Otkaz Allegriju je bio ključni element u mom donošenju odluke o završetku igračke karijere. Poziv iz Milana je stigao u ponedjeljak. Imao sam tešku noć, ali odlučio sam prihvatiti ponudu Milana. Vrlo sam sretan zbog pružene prilike i pun sam motiva", zaključio je Seedorf.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider