Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav podatak!

Samo je veliki Franck Ribery bolji dribler od Matea Kovačića!

Poznata agencija za sportsku statistiku Opta izračunala je kako je u pet najjačih liga najbolji dribler Ribery, a iza njega Mateo Kovačić.

Stručnjaci za sportsku statistiku iz Opte koji u detalje analiziraju utakmice, posebno Premierlige, došli su do zanimljivih podataka što se tiče najuspješnijih driblera u pet najjačih europskih liga.

Mateo Kovačić je u svega pola sezone u Serie A došao do drugog mjesta te ljestvice. Najuspješniji je Franck Ribery s 4.5 uspješnih driblinga po utakmici u prošloj sezoni, a odmah iza njega je hrvatska desetka velikog Intera Mateo Kovačić s 4.4 uspješna driblinga.

Prema pisanju talijanskih medija, ove sezone posrnuli Inter stavit će na tržište imena gotovo svih igrača "crno-plavih", osim Rodriga Palacija i hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. Inter je navodno spreman prodati ključne igrače poput Freddyja Guarina i Samira Handanoviča, no prethodno spomenuti dvojac ostaje dio momčadi pod svaku cijenu.

Inače, vrijedni ljudi iz Opte zaduženi za statistiku došli su do zaključka da bi londonski Arsenal postao prvak Premierlige, da nije primio devet pogodaka vlastitom krivicom, odnosno kada bi se poništili svi pogoci koji su bili posljedica pogreške momčadi (koja ga je primila)!

Arsenal bi u konačnici na ljestvici zauzeo prvo mjesto s 80 bodova na svom kontu, dok bi drugoplasirani Manchester United bio drugi sa 75. Zanimljivo, aktualni prvak United zabio je čak 16 pogodaka nakon pogrešaka protivničkih obrana, dok je Arsenal takvih golova zabio svega pet.

Opta je izračunala da je u sezoni postignuto čak 179 pogodaka nakon individualnih pogrešaka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider