Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nada se Brazilu

Sammir otkrio Španjolcima za koga navija i zašto je otišao iz Dinama

Bivši nogometaš zagrebačkog nogometnog kluba Dinama Joge Sammir Cruz, ili jednostavno Sammir, stigao je u ponedjeljak navečer u madridsku zračnu luku Barajas gdje ga je dočekao novinar Marce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zašto ste izabrali ovu ligu i Getafe?

"Kada sam bio mali uvijek sam želio zaigrati u Španjolskoj. Dugo sam vremena proveo u Dinamu, sedam sezona. Potreban mi je bio novi izazov. Sviđa mi se španjolska liga. Nadam se da ću ovdje biti sretan i da će navijači biti zadovoljni sa mnom."

Koliko poznajete Getafe?

"Vidio sam neke utakmica. Nemam poznanika ovdje, jer je jedini Brazilac posljednji put zaigrao za Getafe u sezoni 2005/2006 (Jaja Coelho). Madrid je veliki grad, a Getafe klub s kvalitetnim igračima."

Kako bi opisali sebe kao igrača?

"Tehnički sam vrlo jak što je u ovoj ligi vrlo bitno. Uz to sam i fizički snažan. Volim igrati na poziciji iza prvog napadača."

Pretpostavljalo se da ćete se priključiti Getafeu tek na kraju sezone?

"Istina. Nisam očekivao da ću već sada zaigrati u Primeri. Za to se moram zahvaliti predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću koji me pustio. Bila je to lijepa gesta s njegove strane."

Niste odradili kompletne zimske pripreme s klubom?

"Bio sam na praznicima u Brazilu za vrijeme zimske stanke u hrvatskom prvenstvu. Nisam igrao od studenog. Trebat će mi dva do tri tjedna da uđem u formu."

Koji je vaš cilj s novim klubom?

"Mislim da je ovo dobra prilika da pokažem svoju nogometnu razinu na velikoj sceni. U Dinamu sam osvojio sedam naslova prvaka Hrvatske, pet naslova u kupu, a bio sam i proglašen najboljim igračem u ligi. Sada se želim okušati u zahtjevnijem okruženju i uvjetima. Želim napredovati kao i svaki drugi igrač. Želim pokazati da imam kvalitetu igranja na ovako visokom nivou."

Nadate li se da ćete zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu s reprezentacijom Hrvatske?

"Da. To je jedan od razloga zbog kojeg sam i stigao ovdje. Znam da će biti teško no želim se boriti za jedno od mjesta kod izbornika Nike Kovača."

Jeste li igrali s Lukom Modrićem u Dinamu?

"Jesam. Sjajan je igrač."

Koliko poznajete Španjolsku?

"S Dinamom sam u Ligi prvaka i Europa ligi gostovao kod Real Madrida i Villarreala. I u Valenciji sam bio prije nekoliko godina kada sam bio nadomak prelaska u taj klub."

I za kraj, Real Madrid ili Barcelona?

"Real! Zauvijek!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider