Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbjegli sramotu

Ronaldov Portugal u 93. minuti spasio bod u Izraelu!

Nogometne reprezentacije Izraela i Portugala remizirale su na Ramat Gan stadionu u Tel Avivu 3-3 u sklopu skupine F europskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Takvim ishodom mogu biti puno zadovoljniji Portugalci, budući su duboko u sudačkoj nadoknadi uspjeli stići do izjednačenja.

Poveo je Portugal već u 2. minuti kada je Bruno Alves glavom pospremio u mrežu ubacivanje Fabija Coentraa iz kornera i u tim se trenucima činilo da će gosti opravdati status favorita.

No, domaćini u potpunosti preokreću susret već do poluvremena. U 24. minuti zabio je Tomer Hemed ljevicom iz okreta s nekih 11, 12 metara prizemnim udarcem, a u 40. minuti je Eden Ben Basat s desetak metara topovski zakucao loptu u bliži gornji kut nakon izgubljene lopte Portugala na sredini terena i sjajnog proigravanja Eytana Tibija.

Novi šok za Portugal uslijedio je u 70. minuti kada je Null Gershon glavom zakucao loptu u mrežu nakon injertne reakcije gostujuće obrane po ubacivanju iz kornera. Dvije minute kasnije Helder Postiga je nakon lijepe asistencija Cristiana Ronalda vratio Portugal na samo gol zaostatka.


szólj hozzá: Israel vs Portugal 3:3 MATCH HIGHLIGHTS

Rezultat se nije mijenjao do treće minute sudačke nadoknade kada je Coentrao iz blizine pospremio jedan odbijanac, nakon što je prethodno Hugo Almeida glavom uzdrmao gredu.

Ljestvicu skupine F predvodi Rusija s maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, dok Izrael i Portugal imaju po osam bodova iz pet susreta.

Kvalifikacije za SP u Brazilu, skupina F:

Izrael - Portugal 3:3 (Hemed 24, Basat 40, Gershon 70 / Alves 2, Postiga 72, Coentrao 90+3)

Redoslijed: 1. Rusija 12 (4 utakmice), 2. Izrael 8 (5), 3. Portugal 8 (5), 4. Sjeverna Irska 3 (4), 5. Azerbajdžan 2 (4), 6. Luksemburg 1 (4)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider