Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je 'izdominirao'!

Ronaldo i čudo neviđeno na Camp Nou: Dobro pogledajte fotku!

O rivalstvu Real Madrida i Barcelone, netrpeljivosti, animozitetima pa čak i mržnji između dvaju klubova i njihovih navijača napisani su bezbrojni članci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U stoljetnom odmjeravanju snaga dvaju najvećih svjetskih klubova bilo je svega, od žestokih obračuna navijača u daljoj prošlosti do „svinjske glave“ koja je letjele na travnjak Camp Noua u novijoj prošlosti.

>> Ronalda ništa ne može omesti: Pintov trik nije upalio

>> Xabi Alonso se naslađuje Barci: Evo što je rekao o tika-taki

Nećemo otkriti Ameriku ako kažemo da je derbi između Reala i Barca više od nogometa, da se kroz njihove utakmice reflektiraju napeti politički odnosi između stoljećima vladajuće Kastilje i politički podređene Katalonije. Real je daleko najmrskiji gost na Camp Nou. Realovci su se često žalili da ih u katalonskoj prijestolnici redovito dočekuje „festival mržnje“. Slična je priča i kad Barca gostuje u Madridu.

Rijetki su „petci“ kada se na Santiago Bernabeuu plješće Barcinim ili na Camp Nou Realovim igračima. Uvriježeno je mišljenje da je Cristiano Ronaldo „crvena krpa“ Barcinim navijačima. Pogrdna skandiranja na njegov račun uobičajena su stvar, no u posljednjem derbiju dogodilo se nešto neobično i neočekivano. Jedna fotografija poprilično je zaokupila pažnju španjolskih medija.

Nakon što je uz zaglušujuću buku domaćih navijača realizirao jedanaesterac koji je sam izborio, Ronaldo je proslavio pogodak klizećim startom na koljenima. Zabljeskali su objektivi fotoreportera, ali i publike u parteru stadiona. Ako malo bolje pogledate, vidjet ćete da se većina navijača Barcelone u kadru fotografije uglavnom smiješe, kao da slave pogodak Ronalda ili da u najmanju ruku odobravaju njegovu proslavu pogotka.

Na fotografiji se vidi tek nekoliko navijača koji zvižde. Ni traga pljuvanju, težem vrijeđanju ili bacanju upaljača, kovanica, sjedalica i ostalih sličnih „rekvizita“ na travnjaka, što je uobičajena slika na Camp Nou prilikom proslave golova igrača Reala.

Neki komentatori u Španjolskoj ovu neobičnu reakciju Barcinih navijača tumače kao „paljenje obrambenog mehanizma“ naspram Ronaldove dominacije utakmicom. Gorke pilule lakše se piju s osmijehom na licu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider