Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ususret Clasicu i Unitedu

Xabi Alonso se naslađuje Barci: Evo što je rekao o tika-taki

U intervjuu za Champions, magazin Lige prvaka, Xabi Alonso je govorio o razlikama u nogometnoj filozofiji između njegova kluba i Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Tika-taka nije naš stil, mi imamo jasan cilj - doći u suparnički šesnaesterac na najbrži mogući način", objasnio je 31-godišnji veznjak:

"Imamo igrače koji su na sasvim drugoj razini u usporedbi s onima iz mojih bivših klubova. Naši napadači su sposobni stvoriti priliku u bilo kojem trenutku. I moje igre uvijek ovise o momčadi. I to je ono što mi je zbilja važno: momčad. Kada u momčadi ima stvari koje se mogu poboljšati, to znači da i ja sam imam prostora za napredak."

Osvrnuo se potom Alonso i na trenera Josea Mourinha čiji rad posebno cijeni.

"Mourinho ima sposobnost da suosjeća sa svojim igračima. Kada vidite da je skupina iza vas i da vjeruje u vaše ideje, to znači da ste vođa. A naš je trener upravo to. Po mojem mišljenju, on je jedan od najboljih trenera na svijetu. Na stranu njegovo nogometno znanje, on posjeduje nevjerojatno razumijevanje različitih taktičkih pristupa koje katkad primjenjuje u istoj utakmici. Osim toga, svojim igračima pokazuje kako da se psihički pripreme za svaku utakmicu."

Alonso je najavio i uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda (prvi dvoboj na Santiago Bernabeuu završio je 1:1).

"Iz navijačkog kuta gledanja i zbog povijesti oba kluba, taj dvoboj predstavlja čisti nogomet. Osvajanje desetog naslova europskog prvaka nam ne smije postati opsesija, jer takav stav ne pomaže, ali je svakako naš glavni cilj", zaključio je Xabi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider