Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Živuća legenda

Ronaldo, Beckham i Owen Fergusonu: Hvala ti na svemu šefe!

Vijest dana u nogometnim sferama svakako je odlazak u mirovinu menadžera engleskog Premierligaša Manchester Uniteda - Sir Alexa Fergusona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alex Ferguson, najuspješniji menadžer u engleskoj nogometnoj povijesti, posljednji će put voditi Manchester United 19. svibnja protiv West Bromwicha u zadnjem kolu Premierlige, a nakon toga odlazi u mirovinu i postaje direktor kluba. Ferguson (71) je menadžer koji je 27 godina neprekidno vodio nogometaše Manchester Uniteda, a za kojim već sada žale mnogi njegovi bivši igrači poput Davida Beckhama ili Cristiana Ronalda.

>> Svijet mu se klanja! Platini: Istinski vizionar; Ince: Nevjerojatna postignuća!

>> Odlazi legendarni Ferguson! 'Bila mi je čast i iznimni privilegij'

"On znači sve Manchester Unitedu. Sir Alex Ferguson će i dalje biti legenda i njegovo nasljedstvo u klubu će živjeti vječno! O kakvo je samo zadovoljstvo i čast bila igrati pod vjerojatno najboljim menadžerom koji je svijet ikada vidio. Nitko u nogometnom svijetu nema takav utjecaj na igrače kao što ga ima Ferguson!", napisao je na svom profilu jedne od društvenih mreža David Beckham.

"Jednostavno ne mogu vjerovati da je to istina. Manchester United bez Sir Alexa Fergusona jednostavno ne ide... Kakav je to čovjek i menadžer! Drago mi je da je završio karijeru na najbolji mogući način. Bila mi je čast igrati pod njim u Unitedu. Uvjeren sam da njegove rekorde nitko nikada neće srušiti. Njegov popis trofeja i postignuća je jednostavno fascinantan!", napisao je Michael Owen.

Jedan od najboljih nogometaša današnjice, Cristiano Ronaldo, bio je vrlo jednostavan u svom komentaru na odlazak velikana u mirovinu.

"Hvala ti na svemu šefe!"

Ferguson je, podsjetimo, preuzeo treniranje Uniteda 1986. godine i otada neprekidno vodi ''crvene vragove'' s kojima je osvojio 13 naslova u Premierligi, pet u FA Cupu, četiri u Liga kupu, deset u engleskom Superkupu, dva u Ligi prvaka, te po jedan u Kupu pobjednika kupova, europskom Superkupu, Interkontinentalnom kupu i na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Spomenimo još da se kao glavni kandidat za Fergusonova nasljednika u engleskim medijima spominje sadašnji menadžer Evertona David Moyes. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider