Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dirnut do suza

Ronaldinho se rasplakao: Htio sam se oprostiti od nogometa zbog majke

Legendarni brazilski virtuoz Ronaldinho dao je emotivan intervju za Globoesporte.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S Brazilom je bio svjetski prvak 2002. godine, s Barcelonom je uzeo Ligu prvaka 2006., a dva puta je bio proglašavan najboljim svjetskim nogometašem. Ronaldinho još uvijek igra u Brazilu, ali mnogi žale što njegov talent nije dosegnuo još veće vrhunce.

Umalo se prošle godine ostavio nogometa kada je napuštao Flamengo. Njegovoj majci je dijagnosticiran rak, što je Dinha strašno pogodilo. U TV intervjuu pustio je suzu kada se prisjetio tog razdoblja.

''Kada se majka razboljela nisam htio nastaviti s nogometom. Bilo je vrijeme da stanem i posvetim se majci. Srećom, njegova majka pobijedila je zloćudnu bolest, a navijači Atletico Mineira toliko su ga dirnuli podrškom da je odlučio s nogometom nastaviti baš u njihovom klubu prošlog ljeta.

''Dali su mi snagu. Razvili su veliku zastavu s likom moje majke kako me grli'', u suzama je ispričao 32-godišnji Ronaldinho koji je poželio oproštaj na još jednom Svjetskom prvenstvu, onom u Brazilu.

''Želim igrati na još jednom SP-u'', poručio je Ronaldinho kojeg je Luiz Felipe Scolari pozvao za prijateljsku utakmicu protiv Engleske na kojoj je ovaj promašio 11-erac, a Brazil je poražen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider