Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Modrić od prve minute

Ronalda boli koljeno, ali može prestići Messija: Dovoljan razlog da ipak igra?

Borussia Dortmund u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka dočekuje Real Madrid...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real stiže na Westfalen s golemom prednošću (3:0) koju je ostvario u prvoj utakmici u Madridu, no Carlo Ancelotti puše i na hladno pa još uvijek nije odbacio mogućnost da na travnjak pošalje svoju najveću zvijezdu Cristiana Ronalda, koji je jučer napustio trening zbog manjih bolova u koljenu.

„Cristiano Ronaldo osjeća da je na 100%, pa smo samouvjereni da će nastupiti. Ipak, nećemo s njim riskirati“, kaže Ancelotti svjestan da Real uskoro očekuje novi obračun s Barcelonom u finalu Kupa kralja.

Borussiji Dortmund se nakon odrađene suspenzije vraća Robert Lewandowski, koji je prošle sezone potopio „kraljeve“ u Dortmundu s četiri pogotka, a kada uz Marca Reusa igra i poljski napadač, „crno-žuti“ su sasvim neka druga momčad. U Madridu se dobro vidjelo koliko Lewandowski nedostaje Dortmundu.

Jürgen Klopp sigurno se nije predao, Borussia će sve pokušati da zagorča život Realu, čija je statistika na njemačkom ozemlju u najmanju ruku porazna. Real je popravio dojam u prošlom kolu kada je demolirao Schalke u Gelesenkirchenu, ali bila je to tek druga pobjeda Reala u Njemačkoj u čak 26 utakmica.
Ancelotti je stoga vrlo oprezan, a porazna statistika dodatni je motiv za igrače Reala da upišu još jednu pobjedu na njemačkom tlu i poprave ukupnu statistiku.

Teško je reći u ovom trenutku hoće li Ronaldo zaigrati od prve minute ili će možda ući u drugom poluvremenu. Ronaldu nedostaje još jedan pogodak da postane samostalni rekorder Lige prvaka po broju golova u jednoj sezoni, a zna se da je Portugalčeva golgeterska žeđ nezasitna, posebice ako to znači da će prestići svojeg najvećeg rivala Lionela Messija. Ronaldo trenutačno dijeli prvo mjesto s Messijem i Altafinijem, koji su također postigli po 14 golova.

Real u posljednje vrijeme odlično igra i bez Ronalda, bez kojeg je uvjerljivo slavio u San Sebastianu, u posljednjem kolu Primere pa je pitanje je li za Borussiju bolje da Portugalac igra ili ne igra?
Ako Ronaldo ipak ne bude igrao, Ancelotti će najvjerojatnije u vatru baciti Isca. Real će zaigrati u svojoj već standardnoj formaciji 4-3-3, a gotovo je sigurno da će Luka Modrić krenuti od prve minute.

Najvjerojatnije postave:

Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm - Jojic, Sahin - Großkreutz, H. Mkhitaryan, Reus - Lewandowski.

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Modrić, Xabi Alonso, Di Maria - Bale, Benzema, Ronaldo (Isco).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider