Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovačiću 90 minuta

Roma u golijadi srušila Inter na Meazzi, rimsko finale Kupa na Olimpicu!

U finalu talijanskog Kupa, na Olimpicu 26. svibnja, će igrati dvije rimske momčadi. Nakon što je ranije Lazio bio u dvije utakmice bolji od Juventusa, isto je učinila Roma protiv Intera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom domaćem ogledu je Roma slavila 2-1, a ove srijede je opet svladala Inter, s 3-2 na San Siru.

Stramaccionijeva je momčad imala odlično otvaranje. Bolju je igru Inter naplatio pogotkom u 22. minuti kada je Rocchi odlično petom uposlio Jonathana, a ovaj je lijepo s 15-ak metara naciljao gostujuću mrežu.

Taj je rezultat vodio Inter u finale i domaća je momčad imala taj pozitivan rezultat do 55. minute. No, recimo da je već kraj prvog dijela dao naslutit da se Roma budi i da preuzima inicijativu. U 55. i 69. minuti je 22-godišnji Mattia Destro dva puta slao domaće u očaj i pogocima donio Romi velikih i sigurnih 2-1. Potom je sjajnim pogotkom, iskosa u suprotne rašlje, na 3-1 povećao Torosidis (74. minuta), dok je u 80. Alvarez tek smanjio na 3-2 i poraz donekle učinio podnošljivijim kada je Inter u pitanju.


szólj hozzá: Inter Milan vs Roma 2:3 GOALS HIGHLIGHTS

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić je odigrao cijeli ogled za Inter. Bolji je bio u prvom dijelu, kada je nekoliko puta odlično dubinskim loptama pronalazio napadače. No, izgubio se, kao i cijeli Inter, u drugom dijelu kada je krenula juranjava po travnjaku.

Roma je zajedno s Juventusom rekorder po broju osvojenih talijanskih Kupova. Devet puta su te momčadi bile pobjednici, a Roma je posljednji put proslavila osvajanje Kupa 2008. godine. Lazio je dosad pet puta bio pobjednik, a posljednji put 2009. godine. (TS)

Talijanski kup, polufinale (uzvrat):

Inter - Roma 2-3 (Jonathan 22, Alvarez 80 / Destro 55, 69, Torosidis 74), prva utakmica 1-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider