Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Robi uvodi red u Zvezdu: Igrače najviše boli 'udarac po džepu'

Žute kartone zbog prigovara i kašnjenje na ručak Prosinečki će kažnjavati s 50 eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Prosinečki u bogatoj igračkoj karijeri naučio je gdje nogometaše "najviše boli". "Udari po džepu" lekcija je koju nogometaši sa svih paralela i meridijana najbolje usvajaju. Stečeno znanje Prosinečki je počeo primjenjivati u svojem prvom samostalnom trenerskom poslu, na klupi Crvene zvezde. Osim novčanih kazni, Robi je upozorio svoje igrače što ni pod koju cijenu ne želi vidjeti na travnjaku. Svoje "kategoričke imperative" formulirao je u pet teza:

1. Žuti karton zbog prigovora - kazna 50 eura; 2. Kašnjenje na ručak - kazna 50 eura; 3. Proigravanje dugim loptama samo u krajnjoj nuždi; 4. Bez priče i ispričavanja na terenu: 5. Uvijek i protiv svakog ofenzivna igra.

'Neću tolerirati kartone zbog prigovora'

Prosinečki je vrlo emotivno, piše beogradski Press, pratio prvu prijateljsku utakmicu Zvezde na pripremama u Beleku protiv B momčadi Šahtara. Posebno se ražestio nakon što je Brazilac Cadu dobio žuti karton zbog prigovora. Robi se u tom trenutku okrenuo prema svojim pomoćnicima i podigao glas:

"Reći ću im poslije u svlačionici da će za svaki žuti karton izazvan prigovorom biti kažnjeni s 50 eura. U redu je ako ga dobiju za start, ali nije mi potrebno da skupljaju kartone i poslije preskaču važne utakmice. Stvarno to neću tolerirati", kazao je Prosinečki. No, nije na tome stao. Svojim pulenima podijelio je još nekoliko korisnih savjeta.

"Nemojte pričati i ispričavati se jedan drugom kada udarcem završite akciju. Probali ste i nije prošlo. To je u redu, odmah idite na svoje mjesto. Također, ne želim čuti kako naglas tražite loptu. Onda je normalno što protivnik pročita svaku akciju. Nisu duge lopte zabranjene, ali treba ih izbjegavati kad se može oformiti igra po bokovima", objašnjavao je Prosinečki, a prenosi Press.

Igrači se osvetili Žutom

Međutim, ni igrači nisu ostali dužni jednom od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena. Press prenosi kako je "Veliki žuti" u nekoliko navrata bio u krugu za vrijeme dok se na treningu igrala "ševa", igra u kojoj Prosinečkog prati glas nenadmašnog majstora. U jednom trenutku igrači Zvezde uspjeli su povezati 21 dodavanje a da Robi ne dodirne loptu. Igrači su mu zbog toga zapljeskali. Osveta je, čini se, bila slatka...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider