Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mora biti mlad...

Real traži zamjenu za ključnog veznjaka: Evo tko su glavni kandidati!

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez sa suradnicima je počeo slagati kadrovsku križaljku za sljedeću sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije ozljede Gareth Bale bio je na pragu Santiago Bernabeua, nakon ozljede na transfer zvijezde Tottenhama stavljen je upitnik, ali čini se kako ozljeda ipak nije tako teška kako se u prvi trenutak činilo, tako da su veliki izgledi da Velšanin u ljetnom prijelaznom roku prijeđe u Real Madrid.

>> Ronaldo vjeruje u čuda i otkriva svoju budućnost!

>> Poveli i naljutili ih: Petarda Reala protiv Levantea, Ronaldov čudesni učinak!

Nije tajna da Real traži zamjenu za jednog od dvojice svojih napadača – Karima Benzemu ili Gonzala Higuaina, ali novost je da je Perez dao znak svojim menadžerima da krenu u potragu za igračem koji bi mogao zamijeniti Xabija Alonsa, koji još uvijek nije odlučio hoće li na kraju sezone produžiti ugovor ili će krenuti u potragu za novim klubom.

U Mourinhovoj koncepciji igre 31-godišnji Bask na poziciji zadnjeg veznog nametnuo se kao jedan od glavnih igrača Reala. Koliko je Alonso važan Realu govori i podatak da je jedini igrač u trenutačnoj momčadi kojem je klub samoinicijativno podigao plaću, a koja se trenutačno vrti oko 5.5 milijuna eura godišnje. Real želi obnoviti ugovor s Alonsom za još dvije godine, jer mu stari ugovor istječe 2014., no Bask se još uvijek premišlja.

Jasno je da Real ne može ništa prepustiti slučaju, stoga se krenulo u potragu za Alonsovim nasljednikom. „Kraljevi“ traže igrača sličnog profila, ali ne starijeg od 25 godina. Kako pišu španjolski mediji, prvi je na listi želja veznjak Borussije Dortmund Ilkay Gundogan, 22-godišnji njemački nogometaš turskog podrijetla, a potom 20-godišnji Marco Verratti, Talijan u redovima PSG-a, te Geoffrey Kondogbia, 20-godišnji omladinski francuski reprezentativac koji trenutačno nastupa za Sevillu.

Ne treba ni zaboraviti da je Perez prilikom povratka na predsjedničko mjesto želio dovesti trenutačnog člana Manchester Cityja Javija Garciju i veznjaka Real Sociedada Rubena Pardu. Njih dvojica vjerojatno su još u kombinaciji. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider