Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marcelo na udaru

Zidane 'gura' u Real svog ljubimca: Poseban i skup skoro kao Ronaldo!

Real Madrid u intenzivnoj je potrazi za lijevim bekom i zadnjim veznim...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Santiago Bernabeuu nisu zadovoljni igrama prije svega Marcela pa potom i Fabija Coentraa, koji je trenutačno alternativa Brazilcu, tako da su odlučili pronaći kvalitetnije rješenje na poziciji lijevog bočnog. Ideja je sportskog menadžmenta Reala pronaći „novog Carvajala“ na suprotnoj strani terena. U Realu su došli do zaključka kako se od Coentraa definitivno ne može očekivati da na mjestu lijevog bočnog pruža partije na potrebitoj razini, dok kod Marcela sumnjaju u njegove fizičke i obrambene mogućnosti.

Alberto Moreno mijenja Marcela

Prošlog ljeta na meti Reala je bio Guilherme Siqueira, brazilski nogometaš s talijanskom putovnicom u lisabonskoj Benfici. Transfer se nije realizirao jer je Contreao ostao u Madridu.
Sada je glavni favorit Alberto Moreno, 21-godišnji lijevi bočni Seville koji je odnedavno i seniorski reprezentativac Španjolske. Sevilla je došla do informacije kako je Real živo zainteresiran za njezina talentiranog nogometaša te je s njime na vrijeme produžila ugovor. Otkupna klauzula skočila je s 12 na 30 milijuna eura. Međutim, jasno je da to neće spriječiti Real u realizaciji transfera ako se odluče na kupovinu.

Nije nevažno i što je Moreno dobar prijatelj s Sergijom Ramosom, bivšim igračem Seville i trenutačnim dokapetanom Reala. Nije tajna da je Ramos ljubimac predsjednika Reala Florentina Pereza koji iznimno cijeni njegove recenzije mogućih pojačanja. Transfer se najvjerojatnije neće realizirati u zimskom prijelaznom roku. Moreno bi trebao prijeći u Real na ljeto.

Zidane 'gura' Pogbu

U španjolskim medijima spekulira se i kako je Real zainteresiran za Paula Pogbu, francuskog veznjaka u redovima Juventusa. Navodno je Zinedine Zidane najveći zagovornik Pogbina transfera u Real. To ne treba čuditi, ne samo zbog toga što se radi o sunarodnjacima, nego i zbog toga što se „šuška“ kako je Zidane savjetnik i na neki način pokrovitelj talentiranog 20-godišnjeg francuskog reprezentativca gvinejskih korijena.
„Pogba je poseban igrač, podjednako kao i Cristiano Ronaldo“, nedavno je izjavio Zidane.

Zidane ima veliki utjecaj u Real, ali veliko je pitanje hoće li se taj transfer ostvariti. Cijena je paprena, kreće se oko 60 milijuna eura, a Pogba je na meti niza velikih klubova, među kojima se nalazi i prebogati PSG. Pariški „šeici“ neće škrtariti kako bi u svoje redove doveli francuskog nogometaša, jer želja je navijača PSG-a da u momčadi imaju više Francuza. Čini se da će Real radije krenuti u lov na veznjaka Borussije Dortmund Ilkaya Gündogana, kojeg smatraju idealnim nasljednikom Xabija Alonsa.

Varane pod upitnikom

Kako god, na ljeto se može očekivati veliki promet na Bernabeuu dok u zimskoj prijelaznom roku vjerojatno neće biti spektakularnih transfera, kako u pogledu ulaznih tako i izlaznih. Real će najvjerojatnije krenuti u ozbiljniju kupovinu ako se pokaže da se Raphaël Varane nije dovoljno oporavio od ozljede koljena. Puno toga bit će biti jasnije nakon isteka prvog tjedna nove godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider