Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sir Alex je jednog pustio...

Real se pomamio za mladim Francuzima: Ovu trojicu žele!

U madridskim medijima ne prestaju špekulacije oko novih igrača koji bi trebali pojačati Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvenstvo je izgubljeno davno, no Real Madrid borit će se za Kup kralja u finalu na Santiago Bernabeu te za finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Ipak, ne prestaju priče oko možebitnih pojačanja.

Nije još sigurno ni hoće li Jose Mourinho voditi momčad sljedeće sezone, no definitivno će se ići u kupovinu novih igrača. Zasad najveći problem predstavlja najvjerojatniji oproštaj Xabija Alonsa od bijelog dresa. Ni povećanje plaće ni nuđenje produženja ugovora do 2016. godine nije motiviralo Baska na ostanak.

Zato se najviše priča o njegovoj zamjeni. Spominje se Nijemac turskih korijena Ilkay Gundogan pa Marco Verratti iz PSG-a, ali posebno su na meti Francuzi. Točnije, radi se o trojici, dvojici veznjaka i jednom napadaču. Svi su oni prijatelji 20-godišnjeg Raphaëla Varanea čije je dovođenje označeno kao pun pogodak.

Mladi Francuzi su hit

Sad su u Madridu bacili oko na njegove suigrače iz mlađih kategorija francuske reprezentacije. Jedan je u Sevilli i koštao bi 20-ak milijuna eura. Geoffrey Kondogbia označen je kao igrač koji je već zreo unatoč tome što ima tek 20 godina i klasični je defanzivac u vezi. Problem je što ga žele i Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Milan, Inter, Juventus i Borussia.

Paul Pogba mogao bi se pak pokazati najvećim promašajem Alexa Fergusona još od Gerrarda Piquea. Navodno je Florentino Perez u Rim poslao privatnim avionom ljude koji će ga gledati, a kasnije i dogovoriti posao s Juventusom. U pobjedi Juvea kod Lazija imali su što vidjeti, pa bi ovaj univerzalni veznjak također mogao u Madrid.

Realovi emisari nisu samo došli po Pogbu. Na meti je i Milanov 'klinac' koji je godinu i pol mlađi od spomenutih Francuza. M'Baye Babacar Niang. U prosincu je zabio za Milan sa 17 godina i time postao drugi najmlađi strijelac što mu je ubrzo donijelo produženje ugovora do 2017. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider