Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nude brda i doline

Real panično traži zamjenu za Ozila u dvorištu Barce i Cityja!

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez shvatio je kakvu je pogrešku napravio kada je pustio Mesuta Ozila u Arsenal pa sada na sve strane traži igrača koji bi ga nadomjestio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je od Arsenala za Ozila dobio 47 milijuna eura, a za „novog Ozila“ morat će iskrcati značajno više novca, jer na tržištu je uvijek manjak igrača sličnih karakteristika. Takvi igrači ključne su figure u svojim momčadima i nijedan ih se klub ne namjerava olako riješiti.

>> Na pomolu velika trampa Reala i Cityja: Perezova tiha patnja!

Ponuda mora „izbijati iz cipela“, a kad Real traži igrača, onda apetiti rastu u neslućene visine. Eto kakav je pametan potez povukao Perez kada je Ozila usmjerio prema Londonu. Nije prošlo ni mjesec dana, a već je svima jasno da je napravio ogromnu pogrešku. Realova igra bez Ozila izgleda kao jelo bez soli, bljutavo ali i neučinkovito. Prvenstvo se nije pošteno ni zahuktalo, a Real već zaostaje za Barcelonom pet bodova.

Pogled u dvorište Barcelone

Ako uskoro ne popravi formu, lako bi se moglo dogoditi da pitanje prvaka bude riješeno do Božića, vjerojatno i prije, jer „El Clasico“ na Camp Nou igra se rasporedu 27. listopada. S ovakvom igrom teško da Real može očekivati nešto u Ligi prvaka.

Perez mora nešto učiniti ako ne želi ponoviti još jednu sezonu bez ozbiljnog trofeja, no izbor mu je nadasve sužen. U ovakvim situacijama Real uvijek baca prvi pogled u dvorište najljućeg suparnika. Oteti igrača Barceloni uvijek je najdraža glazba za navijače Reala. Time bi Perez zamazao oči navijačima u slučaju novog rezultatskog neuspjeha.

Iniesta i Fabregas na radaru Reala

Andres Iniesta oklijeva s produženjem ugovora, a Perez u tome vidi slamku spasa. No, teško je očekivati takav scenarij, to izgleda kao nemoguća misija, iako u nogometu ništa nije nemoguće, posebice ako se radi o Realu i njegovom dubokom džepu. No, možda bi mogao pridobiti nekog manje bitnog igrača Barcelone, recimo Cesca Fabregasa, što je puno realnija opcija, ali prema analizama španjolskih analitičara, takav transfer mogao bi se realizirati tek u ljetnom prijelaznom roku. Perez je za Iniestu sprema iskrcati stotinu milijuna eura, a za Fabregasa ili nekog trećeg Barcinog igrača ipak bitno manje. Naravno ako se ne radi o Messiju ili Neymaru.

Međutim, Perez nema vremena, on mora hitno reagirati. Spas bi mogao pronaći u dvorištu Manchester Cityja. Sergio Aguero je već duže vrijem tiha patnja predsjednika Reala. Sasvim izglednim se čini trampa s Karimom Benzemom, s tim što će Real morati nadodati još nešto novca ili nekog igrača. No, Aguero nije profil igrača Mesuta Ozila, Argentinac nije rođeni „playmaker“, no zato bi tu ulogu mogao odigrati David Silva.

Real nudi Cityju za Davida Silvu 60 milijuna eura

„Daily Star“ piše kako je Real spreman ponuditi Cityju 60 milijuna eura za Silvu, kojeg već godinama povezuju s „kraljevskim klubom“, ali nikako da se taj transfer ostvari. No, čelnici Cityja nisu „sisali vesla“, znaju da se Real nalazi u škripcu i da mogu licitirati do neba, tako da se čini kako će Perez morati povećati ponudu. Za Ozila su dobili 47, a za Silvu će možda iskeširati tridesetak milijuna eura više. I sve to u razmaku od nekoliko mjeseci. Gdje je tu računica? Perez se još jednom prekombinirao... 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider