Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Slučaj' još trese Pirineje

Real oštro uzvratio Barceloni: Čijim novcem je kupljen Gareth Bale?

Predsjednik Real Madrida odgovorio je na zajedljivu primjedbu zvijezde Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez odgovorio je na konstataciju nogometaša Barcelone Gerarda Piquea kako je „kraljevski klub“ posudio novac od javnim novcem financiranih ustanova kako bi kupio Garetha Balea, za kojeg je prema nekim izvorima izdvojio oko stotinu milijuna eura.

>> Bura u Madridu: Je li ovo znak da moć Reala prelazi sve okvire?

„Pique je dobar dečko, ali to što je rekao nije istina“, kazao je Perez na sastanku s poslovnim partnerima Real Madrida te dodao: „Nismo trebali kredit za taj posao i zbog toga nismo ni tražili kredit od Bankije ili bilo koje druge banke.“

U Španjolskoj je to posebno osjetljivo pitanje zbog toga što su tijekom financijske krize u toj zemlji banke sanirane i još se saniraju (tko zna do kada) golemim sredstvima poreznih obveznika ili inozemnim kreditima koje će vraćati ti isti porezni obveznici, tako da zapravo dođe na isto.

Mourinhova era u Realu

Perez se još jednom osvrnuo na eru Josea Mourinha u Real Madridu.
„Doveli smo ga da sruši dominaciju Barcelone španjolskim prvenstvom i on je to učinio. Uz to smo napravili značajan pomak u Ligi prvaka u odnosu na sezone prije toga. Triput smo zaredom igrali u polufinalu. Ja sam zadovoljan njegovim učinkom“, kazao je Perez.

Zašto je otišao Ozil?

Predsjednik Reala dotakao se i odlaska Mesuta Ozila u Arsenal, čime su pokrenute brojne polemike u španjolskoj sportskoj javnosti. Je li jedan od najboljih igrača Reala morao otići i zbog čega je zapravo prodan?
„Igrač je sam zatražio odlazak, a mi mu nismo htjeli stati na put. Nije nam bilo lako odreći se takvog igrača, ali nije bilo druge“, zaključio je Perez. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider