Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoralna ponuda 'kraljeva'

Drama iza kulisa velikog transfera: Real objavio rat Bayernu!

Iza kulisa transfera Roberta Lewandowskog događala se prava drama - okršaj Bayerna i Real Madrida...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Lewandowski, napadač Borussije Dortmund, od ljeta će biti novi član Bayerna. Aktualni prvak Njemačke i Europe vijest je objavio u subotu na svojoj službenoj web stranici.

Ova izjava predsjednika Bayerna sjajno će 'sjesti' Mandžukiću

Time je završena transferna trakavica koja je trajala od prošlog ljeta. Kako se mjesecima spekuliralo, poljski napadač ipak je završio u njemačkom velikanu, no čini se kako je malo nedostajalo da mu posao pokvari „kraljevski klub“ iz Madrida.

Perez ponudio Lewandowskom 81 milijun eura

Predsjednik Reala Florentino Perez žarko je želio vidjeti Lewnadowskog u „bijelom“ dresu, a da bi ostvario taj cilj namjeravao je izdvojiti čak 81 milijun eura, tvrdi njemački „Der Spiegel“. Perez je angažirao britanskog odvjetnika, Colina Pomforda, eksperta za takve poslove, a ovaj je Lewandowskom dao „nemoralnu ponudu“ - šestogodišnji ugovor s neto plaćom od 9.5 milijuna eura te uz to deset milijuna eura „na ruke“, dok su posrednici u poslu trebali dobiti 14 milijuna eura.

Hoeness osujetio Realov plan

Navodno je Lewandowski namjeravao staviti potpis na taj ugovor, no Realovu akciju u posljednji trenutak osujetio je Bayernov predsjednik Uli Hoeness, koji je cijelu akciju Reala shvatio kao otvorenu „objavu rata“. Iza kulisa se događala prava drama, pravi okršaj nogometnih divova - Bayerna i Reala, u kojem je na kraju pobjedu odnio minhenski klub koji je očito ponudio više od Reala.

Lewandowski je potpisao za Bayern nakon možda i najdužih pregovora u povijesti Bundeslige. „Der Spiegel“ procjenjuje kako je ukupan posao težak čak 90 milijuna eura, od čega Borussiji neće pripasti ni centa. Lewandowski napušta Dortmund bez odštete, iz čega se lako može zaključiti da je imao prilično jake karte u rukama tijekom pregovora oko visine plaće i isplate „na ruke“. 

Hoće li Real krenuti po Mandžukića?

S obzirom na teški konflikt divova koji se dogodio kod ovog transfera bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati odnosi Reala i Bayerna i hoće li možda uskoro doći do novih međusobnih napada? Dolaskom Lewandowskog u Bayernu će se zaoštriti borba za napadačke pozicije. Možda će Real iskoristiti priliku i krenuti po hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića? Navodno je već bilo kontakata između Realovih predstavnika i Mandžukićevih zastupnika. Čini se da bi ljetni prijelazni rok mogao biti jako zanimljiv.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider