Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho ga ponizio

Chelsea osramotio Arsenal u 'čast Wengeru', bizarna pogreška suca!

Arsene Wenger u svojoj je 1000. utakmici na klupi Arsenala doživio noćnu moru na Stamford Bridgeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsene Wenger je ove subote 1000. put vodio nogometaše Arsenala, ali veliki jubilej neće pamtiti po dobrom. U derbiju 31. kola Premierlige Chelseaja je pred svojim navijačima isprašio ''topnike'' sa 6-0.

Nastavljeni su na taj način očajni rezultati Arsenala u dvobojima protiv konkurenata za naslov: u prosincu je Wengerova momčad izgubila od Manchester Cityja sa 6-3, a prošli je mjesec Liverpool bio bolji s 5-1. ''Topnici'' su na ovaj način napravili veliki korak unatrag u utrci za naslovom - uz odigranu utakmicu manje imaju sedam bodova zaostatka za vodećim Chelseajem.

Subotnji je derbi od samog početka bio ''jednosmjerna ulica''. Chelsea je poveo već u petoj minuti kada je Samuel Eto'o nakon kontranapada zabio iskosa s desne strane u dalji kut Wojciecha Szczesnyja. Samo dvije minute kasnije gotovo identičan pogodak, a strijelac je bio Andre Schürrle.

Katastrofalna odluka suca Marrinera

A onda se u 15. minuti dogodila možda i najčudnija situacija ove sezone u Premierligi. Eden Hazard je pucao na gol, a Alex Oxlade-Chamberlain se bacio i rukom zaustavio loptu. Sudac Andre Marriner nije vidio što se dogodilo, pa se konzultirao s pomoćnikom i onda opravdano pokazao na bijelu točku. Međutim, istovremeno je crveni karton zbog igranja rukom pokazao - Kieranu Gibbsu! Ni kriv ni dužan, 24-godišnji je lijevi bek morao iz igre iako je i Oxlade-Chamberlain pokušao uvjeriti suca da je on krivac.

U svakom slučaju, Hazard je pogodio iz jedanaesterca i odveo Chelsea na 3-0 čime je posao za ''bluese'' praktički bio obavljen. Do kraja poluvremena je Oscar zabio na asistenciju Fernanda Torresa, a Brazilac je bio strijelac i u 66. minuti nakon udarca sa 17 metara i loše reakcije Szczesnyja. Pet minuta kasnije prvi je pogodak u dresu Chelseaja postigao Mohamed Salah koji je netom prije toga ušao u igru. Egipćanin je izbjegao zaleđe nakon dodavanja Nemanje Matića i lakoćom postavio konačnih 6-0.(TS)


Highlights & All Goals ~ Chelsea vs Arsenal 6-0... by eFailWinArmy

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider