Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavljao je srce na terenu

Raspad velike Barce: 'Kapetan lavljeg srca' odlazi u povijest!

Jedan od senatora Barcelone Carles Puyol na pragu je odluke da okači kopačke o klin…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puyol se navodno u društvu najboljih prijatelja požalio kako razmišlja o umirovljenju. Nakon zahtjevne operacije desnog koljena i dugotrajnog oporavka, Barcina ikona vratila se na travnjak u listopadu. Međutim, oporavak ne teče prema očekivanjima, koljeno mu još uvijek zadaje grdne probleme i onemogućava ga da dostigne optimalnu formu. „Kapetan lavljeg srca“, kako mu tepaju Katalonci, osjeća koljeno prilikom naglih pokreta, sprintova i duela. Puyol može podnijeti bolove, ali jednostavno ne može više igrati na razini koju Barcelona zahtjeva.

Kako nisu preveliki izgledi da će se situacija dramatično popraviti, Puyol je počeo razmišljati o umirovljenju ili prelasku u manje zahtjevnu sredinu. Moguće je da na ljeto nastavi karijeri u Kataru ili SAD-u, točnije New Yorku, gdje njegova djevojka Vanessa Lorenzo, španjolska manekenka rođena u Barceloni, često boravi iz poslovnih razloga.

Puyol je još izjavljivao kako ima želju igrati do 40. godine života, duhovito je tvrdio kako će ga morati odvući s travnjaka, no želje su jedno, a mogućnosti i potrebe kluba kao što je Barcelona sasvim nešto drugo, bez obzira na činjenicu što još uvijek ostavlja srce na terenu kao na počecima velike karijere.

Kod Puyola je očigledan "zamor materijala“. Jednostavno, nagrizle su ga godine. Napunio je 35 godina života, cijelu je profesionalnu karijeru proveo u Barceloni, osvojio je 21 trofej, među kojima se ističu šest naslova prvaka Španjolske i tri Lige prvaka, odigrao više od pet stotina utakmica u dresu katalonskog ponosa.

Dugogodišnje igranje na najvišoj razini i velika požrtvovanost morali su ostaviti traga na njegovu zdravlju.

Puyol je u karijeri pretrpio mnoge ozljede, no ozbiljni problemi započeli su početkom 2012. U svibnju iste godine morao je na artroskopiju koljena zbog čega nije mogao sudjelovati u pohodu španjolske reprezentacije na drugi uzastopni naslov prvaka Europe. U lipnju ove godine ponovno se podvrgao operaciji.

Uklonjena mu je cista u desnom koljenom. Liječnici su očekivali njegov povratak na travnjak u roku od mjesec dana. Međutim, ponovno se zakomplicirala situacija pa je povratak prolongiran do listopada. Vratio se uoči Barcina gostovanja u Pamploni i otada je odigrao samo pet utakmica.

Slučajno ili ne, spekulacije oko Puyolova umirovljenja poklapaju se s glasinama kako je David Luiz na pragu prelaska iz Chelseaja u Barcelonu, koja prilično tanka na stoperskim pozicijama. Kako su se pojavile priče da na ljeto s Camp Noua odlazi i Dani Alves, koji je zasićen Barcelonom i lovi posljednji lukrativni ugovor u karijeri, a otprije je poznato da „sidro diže“ i Victor Valdes, može se govoriti o raspadu „zlatne generacije“ koja ostvarila najbolje rezultate u povijesti katalonskog kluba.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider