Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaćin na Bayern

Iznenađenje na klupskom SP-u: Pogledajte eurogol Ronaldinha!

Raja Casablanca drugi je finalist Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Maroku. Nogometaši domaće momčadi u polufinalu igranom u Marrakechu savladali su Atletico Mineiro 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Raja Casablanca je povela u 51. minuti. Strijelac je bio Mouhcine Iajour koji je prizemnim udarcem s nekih 18 metara savladao vratara gostujuće momčadi i pogodio tik uz vratnicu.

Atletico je u 63. minuti uspio izjednačiti preko nekad najboljeg svjetskog nogometaša Ronaldinha iz slobodnog udarca, a njegov je potez daleko najljepši trenutak utakmice. Odapeo je bivši igrač Barcelone i Milana s 20-ak metara, malo iskosa s lijeve strane, a njegov je udarac od stative završio u mreži.

Rezultat se nije mijenjao sve do završnice. U 83. minuti Raja je izborila penal nakon što je Rever oborio Iajoura, a siguran je izvođač potom bio Mouhssine Moutaouali. Konačnih je 3-1 za domaće postavio Vianney Mabide u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Raja je tako postala druga afrička momčad u finalu FIFA-inog Svjetskog klupskog prvenstva nakon Mazembea kojem je to uspjelo 2010. godine.

U utakmici za 5. mjesto Monterrey je savladao Al Ahly s uvjerljivih 5-1. Finale između Bayerna i Raja Casablance igra se 21. ovog mjeseca. (TS) 

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:

Raja Casablanca - Atletico Mineiro 3-1 (Iajour 51, Moutaouali 84-11m, Mabide 90+4 / Ronaldinho 63)

za 5. mjesto:

Al Ahly Sporting Club - Club de Futbol Monterrey 1-5 (Meteab 8 / Cardozo 3, Delgado 22, 65, Lopez 27, Suazo 45-11m)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider