Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna ekipa

Počinje raspad momčadi koja je oduševila cijelu Englesku

Tko će ostati u Southamptonu sljedeće sezone, pitaju se navijači tog kluba s juga Engleske.

Southampton je na početku sezone čak bio u samom vrhu Premierlige. Kasnije se dogodio mali pad forme, ali osmo mjesto realan je domet sjajne momčadi koju vodi talentirani trener Mauricio Pochettino.

Pogledajte kako je Lovren zadivio suigrače na treningu

Ni on sam ne zna hoće li voditi Svece sljedeće sezone. Svoju odluku trebao bi najaviti u utorak. Argentinac je oduševio mnoge, jer Southampton igra oku ugodan nogomet. Na svojoj klupi ga želi vidjeti Tottenham, ali i mnogi drugi diljem Europe.

Iz Southamptona odlaze najveće zvijezde. Sveci imaju jednu od najboljih nogometnih škola u Engleskoj, iz koje je izašao i Gareth Bale, a poznati su kao klub koji sjajno razvija igrače. Adam Lallana jedan je od onih koji su oduševili u netom završenoj sezoni. Već se izjasnio kao navijač Liverpoola, želi igrati Ligu prvaka, a Brendan Rodgers želi Lallanu.

Osim Lallane, sigurno će otići i Luke Shaw, tinejdžer za kojim luduje cijela Engleska. Lijevi bek koji vrijedi preko 30 milijuna eura vjerojatno odlazi u Manchester United. Želi ga i u Mourinho u Chelseaju, ali se čini kako United inzistira i spreman je dati više.

Jay Rodriguez također je jedan od kandidata za neki veći klub, a spominje se i odlazak našeg Dejana Lovrena, možda zajedno s Lallanom u Liverpool. Lovren i Fonte činili su odličan branički par, a nasuprot Shawa na desnom beku bio je Calum Chambers, još jedan tinejdžer kojem predviđaju veliku karijeru na mjestu desnog bočnog igrača. Tu je još i veznjak James Ward-Prowse kojeg bi htjeli mnogi premierligaši.

Vidjet ćemo hoće li otići baš svi navedeni ili će nakon dva-tri veća transfera ipak u klubu reći – nema prodaje…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider